Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD AM3+ foglalat meddig lesz...

AMD AM3+ foglalat meddig lesz nagyjából?

Figyelt kérdés

2012. szept. 24. 14:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%

Jövő hónapban jön még a Vishera lapkára épülő új FX sorozat, utána már lehet hogy nem jön semmi bele.

Egyellőre az AMD még nem közölte érkezik e új CPU a Vishera után, az is lehet hogy már csak APU-k jönnek majd (azok persze FM* foglalatba), még nem tudni biztosat.

2012. szept. 24. 14:56
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Hogy érted?Még egy darabig biztos,hogy nem lesz halott platform,mivel az új FX-ek is AM3+ -os foglalatot fognak igényelni.
2012. szept. 24. 14:57
 3/19 A kérdező kommentje:
Erre érdemes építeni gépet,mint egy intel 1155-re?
2012. szept. 24. 15:10
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
A két foglalat időtállóságát kb egyre tenném, egyik se éli szvsz túl a másikat. Az már jobb kérdés, hogy melyikre érdemes építeni(én várnék egy FM2-es startot azért), ez már felhasználás és pénz függő.
2012. szept. 24. 15:16
 5/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
11%

Igen ma még 1155/AM3+ foglalatok vanak kint amik legjobban megérik ha most veszel.

és a közeljövöben csak FM2 foglalat jön ki

2012. szept. 24. 15:16
 6/19 A kérdező kommentje:

hmm,nekem már lassan 8eve 775-os foglalatu gépem van,gyári huttovel!!!!! ÉS semmi baja nincs.

akkor intel az jobb ?:D

2012. szept. 24. 16:29
 7/19 anonim ***** válasza:
26%

Valamit nagyon félre értettél. Az időtállóságot mint architektúra úgymond "modernségét" értettem nem azt, hogy mikor akarja megadni magát.

Amit te írsz annak ehhez semmi köze, az meg végképp marhaság, hogy kb semmi összehasonlítási alappal, csak azért, mert neked van egy régi intel CPU-d amit mai napig használsz, azért azt feltételezni, hogy az intel jobb.

A sok !-el meg csak azért éred el, hogy az egyszerű ember felbassza az agyát.

2012. szept. 24. 16:35
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

1155-be már semmi nem jön. Ez tuti. Itt az Ivy Bridge és ennyi, a Haswell jövőre már 1150-es foglalattal jön.

AM3+ba még jön a Vishera jövő hónapban, ahogy már írtam is, utána meg még semmit nem tudni hogy mi lesz. Lehet hogy jön még bele jövőre is új CPU, de lehet hogy már nem. Ez még kérdéses.

2012. szept. 24. 16:43
 9/19 Komplikato ***** válasza:
29%

Az első és utolsó itálló lap a BX chipsetes P2 alaplap volt, mert kiszolgált 2 generáció P2 és 4 generáció P3 procit 6-7 éven át. Ezt a hibát nem követik el még egyszer.

Az s775-nél már volt 5(!) különböző generációs fesz. szabályzó (VRM), ami miatt nem ment bele sima Prescott lapba a kétmagos p4, utána a Presler P4, utána a C2D első generáció, aztán a következő C2D proci, stb.

Most meg ugye s1156, s1155, s1150 ....

AMD oldalán meg ott van az AM2, AM2+, AM3, FM1 ... és ugye a következő FM2. Ott csak az járt jól aki Socket F-es Opteron lapot vett, mert az tovább kitart, cserébe drága a proci és a lap.

De most én AM3+-t vennék vagy másik oldalon s1155 lapot.

2012. szept. 24. 18:19
 10/19 Panda Péter ***** válasza:
0%

borítékolható hogy a vishera után már nem jön semmi am3+ba. emiatt ugyanúgy nem ajánlott hosszú távra mint az 1155 (megkövezés helye)

fm2 jön okt elsején, nem igaz hogy addig nem lehet kibírni...

2012. szept. 24. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!