Némelyik lemezt a DVD író az alábbi módon írja meg! Mi lehet a hiba?
Némelyik lemezt a DVD író az alábbi módon irja meg , ilyenkor az írás akár 15-20 percig is eltartana :
Előfordul azonban hogy sikeres az írás , nem tudom mitől függ ! A legfrissebb firewire van fennt ! A lemez MAXELL DVD+R ! Próbálkoztam kisebb sebességgel ! Esetleg más lemez ? Mi lehet a probléma ?
Az író kb 1 éves ASUS típusú !
Első válaszoló vok.
Sajnos elég nehéz a problémádra választ találni. Hisz bármi okozhatja a hibát. Az alábbi tippjeim:
1. Hardver hiba (a DVD íróra gondolok)
2. Vírus, trójai, egyéb kártevők
3. IDE/SATA/USB kábel (nem tom milyen DVD író eszközt használsz)
4. Sok olyan folyamat megy, ami meglehetősen terheli a CPU-t
Most hirtelen ennyi. Én már voltam úgy nemrég, hogy majdnem kidobtam a DVD írómat, pedig csak a kábel volt a ludas a hibás írásokért.
Ja, és azt is ellenőrizd, hogy nem PIO, hanem DMA módban megy az írás. Ugyanis, ha nem DMA módban megy, akkor minden adatátvitelt a CPU-nak kell elvégeznie. A beállítást (ha jól emlékszem) az Eszközkezelőknél lehet megnézni.
Mindezt Linux alatt írom, ezért nem tom pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!