Srácok olyankor mivan ha vettem egy vga-t gtx 560ti és a ventilátora egyikből felénél levan tőrve?
Minél hamarabb vidd vissza. Ha 3 napon belül vagy akkor még az üzletbe, ha már utánna akkor garanciás javítás és keresd meg a szakszervízt.
Ja és ne hagyd magad, ha erőlködnek, hogy te törted el. Ha használtad volna huzamosabb ideig akkor annak kopás, porosodás, karcolódás lenne az eredménye, ami látszana is az alkatrészen.
Én anno mint eladó az ilyenek miatt ragaszkodtam a frissen eladott hardver HELYSZÍNEN való kibontásához és megtekintéséhez. Utólag milyen módon bizonyítható, hogy el volt törve és/vagy nem a user törte el szerelés közben? Ja, sehogy.
Ha rendesek a boltban cserélik, ha nem akkor megszívtad, a sérült hűtés miatt akár teljes garanciát is bukhatod.
Ha használt cucc, akkor keres hozzá való ventit és/vagy komplett hűtést.
A garncia idő alatt nem nekem kell bizonyítanom, hogy ártatlan vagyok, hanem az eladónak hogy bűnös vagyok.
Utólag könnyű azt mondani, hogy mit kellett volna tenni. Vidd be normálisan beszélj az ügyfélszolgálatossal, vagy az eladóval, de ha másképp nem megy nyugodtan kérj panaszkönyvet, kérd hogy vegyetek fel jegyzőkönyvet és vizsgálják meg a törött alkatrészt.
Azonban ha te törted el (jó hiszemű vagyok és elhiszem, hogy nem te voltál) akkor is megteheted, de etikátlan dolog lenne. Még akkor is ha tudom, hogy a számítástechnikai alkatrész gyártók az utolsó bőrt is le szeretnék húzni rólunk. Ha te törted volna el, akkor is támogatnálak, én is visszavinném és fapofával átnyújtanám, hogy selejtes az alkatrész. Nem veszítesz vele semmit.
"A garncia idő alatt nem nekem kell bizonyítanom, hogy ártatlan vagyok, hanem az eladónak hogy bűnös vagyok."
Így van, de pont ezért a FIZIKAI SÉRÜLÉS sehol nem garanciális ... tehát törés, karcolások, szakadások, égés ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!