Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » IDE HDD átalakító?

IDE HDD átalakító?

Figyelt kérdés
Van két IDE-s HDD-m amiket az új gépemben is szeretnék használni. Utána néztem, de nem tudom pontosan melyik is kell, például az egyik oldal azt írja az IDE/SATA-ra, hogy SATA-t lehet IDE portra csatlakoztatni a másik meg semmit szóval elakadtam rendesen :D

2012. szept. 15. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Szóval IDE vinyót akarsz SATA-s lapra kötni? Akkor neked ilyen kell:

[link]

2012. szept. 15. 16:51
 2/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Ez azt csinálja hogy IDE alaplapra rányomod és SATA merevlemezt tudsz rákötni

.

ha IDE merevlemezt akarsz

SATA alaplapon (vagyis IDE port nincs rajta)

akkor egy IDE kártya kell neked PCI slotba való kártya

2012. szept. 15. 17:22
 3/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Viszont értem Sylar7 kérdezö is zavarosan irta le így nem lehet tudni miröl is van szó :S

mivel végén azt irod kérdezö SATA t lehet IDE re lehet átalakítoval amit linkelt

de ha új alaplapod van gondolom csak SATA van rajta

és ara pedig IDE kártya kell

mivel SATA - IDE átalakítóról én nemtudok igazából ez technikailag nem megoldható szerintem ?

2012. szept. 15. 17:24
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

A leírása szerint oda-vissza működik.

2012. szept. 15. 17:26
 5/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Oké az jó:)

viszont két IDE je van és lehet nemtudja sata parelben kezelni:p ha mindektöt rádugni szeretné

és ezért van IDE kártya persze az drágább kicsit

csak amugy amikor néztem volt ami nem volt oda visza kompatibilis legalábis ugy látam

2012. szept. 15. 17:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne szenvedj. Vegyél bene egy normális hdd-t a PCI slotba helyezhető IDE csatolót meg felejtsd el mert amiatt az adatátviteli sebesség kisebb lesz. Nem olyan drágák a merevlemezek, a mostanit meg gondolom el tudod adni.
2012. szept. 15. 18:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mennek a zöld pacsik. :)

Az utolsó válaszra csak annyit fűznék hozzá, hogy ha beleférne a keretembe akkor természetesen vennék újat; és valószínűleg ez átmeneti megoldás lesz.

2012. szept. 16. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!