Mennyire tudja lehűteni a laptophűtő a gépet?
Figyelt kérdés
Van egy Intel core i7-3610QM-es processzorom és terhelés alatt 103°C köré emelkedik. Az Intel oldalán ha jól láttam 105 fok van. Ha veszek hozzá a egy hűtőt akkor mennyire tudom visszaműteni?
kb 8000Ft hűtőre gondolok, hogy azok mennyire jók.
én egy ilyenre gondoltam
2012. szept. 14. 13:04
1/6 detronic válasza:
A Procinak elvileg saját hűtője van, ha van elég hely a gép alatt és nem raktad be az ágyba akkor annak elég kell lennie. Ez a 105 fok nagyon nem egészséges .Mi a laptopod típusa ??
2/6 A kérdező kommentje:
toshiba satellite L850-13r
2012. szept. 14. 17:52
3/6 detronic válasza:
Amit az Intel ír a 105 fok a maximális hőfok, de az már nagyon nem egészséges. Lehet rossz a laptopp hűtőrendszere. Sajnos erről a típusról nem igen találtam még normális tesztet. Mikor én néztem magamnak gépet, számos ilyen túlmelegedéses problémát találtam. Notebookcheck.com on szoktam nézelődni (anno). Sajnos a laptop nem igazán játékra való, hiába írják rá ... A hűtés miatt sem. A lényeg hogy ez így neked nem lesz túl hosszú életű szerintem. 80 fok az még talán, bár nállam max 60 szokott lenni de ezen nem is játszom. Próbálj irni a Prohardver fórumán, ott segítenek neked. Meg valami Toshibás kapcsolatnak is írhatnál emiatt.... Gondolom a ventije pörög mint a hajszárító ???
4/6 A kérdező kommentje:
ha folyamatosan 100%-on megy mind a 4 mag akkor 103°C. Pl. aida 64 stress test
ha tömörítek vagy videót konvertálok akkor 80°C körül van akkor átlagosan a kihasználtság 60%
ha csak netezek akkor 48°C kihasználtság pedig 18% átlagban
2012. szept. 15. 13:41
5/6 Blaiseboy válasza:
Nagyon keményen néz ki ez a hűtő!
Vettél már? Jól működik?
6/6 A kérdező kommentje:
hát még nem sikerült eljutni a boltba :) Igaz itt van és nincs messze. De ha megveszem akkor megírom, hogy milyen.
2012. okt. 24. 23:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!