Míért nem ad semmi képet az új alaplapom, új processzorral?
Vettem egy AsRock H61M-HVS 1155ös alaplapot, és hozzá egy 3. generációs Intel i3 processzort (i3 3220).
Beteszem processzort, ramot, mindent összedugok, elidnítom gépet, és nemad semmi képet, hanem bekapcsoláskor kétszer megindul majd leáll a procihűtő, majd harmadjára beindul simán, sípol 4et a gép, és annyi.
Olvastam, hogy frissítenem kell az alaplap BIOS-át, hogy 3. generációs procit használhassak.
Szóval nekem kellene egy régebbi proci, amivel megy a gép, arról frissíteni biost, aztán már megy is az új procival is? Ez lehet a baj?
Valaki segítsen :/
Pontosan így van.
Ha a bios nem támogatja a procit, akkor frissíteni kell. Frissíteni viszont csak úgy tudod, ha működik, azaz kell egy olyan proci, amit kezel a mostani bios.
Legegyszerűbb, ha elviszed egy számtech boltba és ott megcsinálják neked.
Na haver is néhány napja vett 1155ös lapot, procival, ő Intel PEntium G850-et.
Hozzá elugrottam, beraktuk alaplapomba prociját, updateltem bios-t, s azóta szépen megy az i3 is. :D
Köszi a segítségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!