Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hi! Épp mostanában raktam...

Logos kérdése:

Hi! Épp mostanában raktam össze új gépet: Az AMD Bulldozer Fx 8150 (8 Mag,3.6 Ghz) procim túlmelegszik. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Alaphangon 45 és 55 Celsius közt mozog a hőmérséklete, BF3 futtatása közben felment 83 Celsiusra (azonnal le is állítottam! ). Kérem aki tud adjon valami jó tanácsot, vagy tippet, hogy mi lehet a baj?!A teljes konfigom: alaplap -> Gigabyte 990FXA-UD3, Ram -> corsair vengeance 8gb 1866mhz, Proci -> AMD Fx 8150, Táp: Cooler Master GX Bronze (750W), Procihűtő: Arctic Cooling Freezer 13, Videókari: Gigabyte GTX 560 1GB.

2012. szept. 10. 18:03
 1/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Maga az összeállítás is borzasztó (bármire is használod!)

tehát ha fizikálisan is te raktad össze akkor garanciáztasd vagy szervizeltesd

mivel ettöl független nem lene szabad melegednie ha csak nem hibás/ vagy roszul van bene valami

.

viszont pc házat nem irtad lehet "az is olyan mint a konfig"

vagyis roszul szelözö netán csak nincs rajta két huzatot okozó venti vagy rosz helyen van netám felsötápos ház

stb...

mesziröl semmit sem tudhatunk de eddigiek alapján amit irtál minden féle "csunyaságok" lehetnek :)

de azért ne aggódj ha minden rendbe akkor csak hibás valami legaranciáztatod és kész

bár az nem mindég megy egyhamar

2012. szept. 10. 18:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Mivel van egy normális hűtőd megnézhetnéd, hogy jól rajta van-e illetve a paszta is a helyén van rendesen.

De amúgy tényleg kicsit gáz, hogy olyan vga-t raktál ebbe a konfigba :x

2012. szept. 10. 18:35
 3/8 A kérdező kommentje:
A videókari hamarabb megvolt, az az 1 dolog maradt meg a régi gépből, mivel kb 170.000Ft után már nem volt pénzem még abból is ujjat venni. A gépház felső tápos van benne 3 venti is: 2 kicsi befújó és 1 nagyobb kifelé! A hűtőn alapból volt paszta és a helyén is van! Egyéb elképzelés?
2012. szept. 10. 18:42
 4/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Igen persze megnézheted bene

viszont ha te rontotad el akor azért lene jobb szerviz

.

vga még csak hagyjám de melesleg lehet meg is volt már neki (ha nem akkor... ténleg...)

.

de gigabyte alaplap... jó hát ha az kelet de aztán ha az a hiba forása akkor örülhetsz már csak azért mert általában problémás a garanciáztatása

970 is elég let voln

fx8150? minek? ha vetél külön jóféle procihütöt is? bár most nemţudom de ez a 13 van olyan jó mint a pro 13 hütö?

8120 kelet voln

.

Ram minek 1866? még munkában sem használod ki

.

Táp 750W???

mihez? szerintem Quad SLI 560 sem enne ennyit

melesleg ez nem olyan minöségi táp szerintem hogy igazán quad olni lehesen vele

persze fejböl nemtudom de most nem nézem meg viszont Bronze tápok nem igen aról hírsek

melesleg ha "csak" gtx690 t teszel gépbe akkor is 650W elég lene géphez

viszont minek egy olyan bele?

szóval pl CoolerMaster GX550 jó vétel let voln

ha pl. 7970/680 t tenél "csak" gépbe

persze azis lehet hogy már meglévö táp volt...

.

csak azért irtam le tud mire gondoltam

de hát utolag már mindegy

meg ha szerinted OKkal let igy véve akkor is mindegy

(töröltem kérdést listámról)

2012. szept. 10. 18:44
 5/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Ház pontosan? (de mindegy mert töröltem mint irtam csak ép most látam hogy irtál)

.

oké hát ha megvolt mindegy de atól még töbi hardver nem jó

arányosan véve biztos letudtad voln cserélni 560 t

.

amugy egyéb elképzelés???

GARANCIA már irtam

.

vagy "szórakoz" gépel "tedd tönkre"

melesleg felsötápos ház

túlmelegedhet táp

ventik is lehet rosz helyen vanak (vagy házon nincs is jó hely...)

szóval ezért melegszik

nos

szia

2012. szept. 10. 18:47
 6/8 A kérdező kommentje:
A gépben minden garanciás! Üzletben lett összerakva.
2012. szept. 10. 18:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Egyéb ötlet, ami hasznosabb? Egyébként ez egy teljesen jó konfog, pláne hogy 2 év múlva tervezem használni az SLI-t is!
2012. szept. 10. 21:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Szervizelni kell.

Monor-vagy a Westendbe van egy áruház neve fullgame ott megcsinálnak mindent,újra pasztázzák kifújják átvizsgálják ropi pénzekért.

2012. szept. 25. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!