AMD vagy Intel proci a jobb 4magos kategóriában?
Nem.
Fordítva. 1 modulban van 2 mag, így 4 modul = 8 mag. :)
Ezt jó tudni. :)
Amúgy nagyon reklámozták, és harangozták a megjelenése előtt, hogy így meg úgy hozni fogja az i7 szintjét, közbe meg nagy pofáraesés lett a vége. Ezzel nem azt mondom, hogy teljes kudarc a Bulldozer, de ugyanaz történt, mint egykor az első Phenomoknál. Na mindegy, majd ennek is jön a javított szériája, mint a Phenom II.
"Az FX-8000 széria nem négy fizikai magra és nyolc modulra épül?"
És akkor lebegőpontos számításnál az FPU osztozik a magokon vagy mi? :D
"? Én eddig így tudtam, de lehet, tévedek. :)"
Én eddig úgy tudtam, hogy nemárt némi hozzáértés mielőtt valaki ír, de ahogy végig nézek a válaszolók 80%-án, lehet tévedek.
" és harangozták a megjelenése előtt, hogy így meg úgy hozni fogja az i7 szintjét,"
Hol?
"Ezzel nem azt mondom, hogy teljes kudarc a Bulldozer"
Nem kudarc, sőt. Maga az architektúra kellett az AMD-nek, látható, hogy ők ebből képzelték el a heterogén éra egyik alapkövét.
Inkább mindenki azt várta hogy jobb lesz mint az i7, nem az AMD mondta.
Am ami kihasználja a 8 magját, ott tudja hozni az i7-et.
" közbe meg nagy pofáraesés lett a vége."
Az architektúra kell az AMD-nek. Azért nem olyan rossz, a kezdőáron nem volt jó, de most pl. 28k-ért az FX-6100-nál nincs jobb.
Javított verziók inkább a később megjelenő APU-kban lesznek, az architektúra fejlesztése, mint a Piledriver a Trinity-ben, Streamroller a Kaveriben...
Am ez is érdekes: [link] :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!