Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az AMD vagy az Intel bírja...

Az AMD vagy az Intel bírja jobban?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kis tuningot, nem sokat csak egy kicsit. Nekem AMD dual procim van 5200+ -as és ha ilyesmi teljesítményű intelt raknék bele akkor jobb lenne? Mert úgy hallottam, hogy az intel sokkalta jobb.
2012. szept. 4. 16:36
 1/9 anonim ***** válasza:
22%

amd alapból egy gyenge proci,

i5 2500k proci egész amd familyát leveri alapórajelen és akkor még nem is beszéltünk róla.

2012. szept. 4. 16:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Mert úgy hallottam, hogy az intel sokkalta jobb."

Ez nagyon relatív. Így általánosságban nem lehet megmondani. Kell egy árkategória, és egy felhasználási irány, hogy el lehessen dönteni.

Amúgy Intel processzort nem tudsz a mostani alaplapodba tenni, mert nem kompatibilis. Ha CPU-t szeretnél cserélni, gondolom alaplapot és ha most DDR2es RAMod van, akkor DDR3 ramot is venned kellene.

2012. szept. 4. 16:38
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

"amd alapból egy gyenge proci,

i5 2500k proci egész amd familyát leveri alapórajelen és akkor még nem is beszéltünk róla."

Aha. Csak simán AMD nem EGY processzor, hanem egy cég. Ahogy az előző válaszban írtam, nem lehet így általánosságban eldönteni. Kérlek ne beszélj már hülyeségeket.. És le kellene venned a kék szemüveget szerintem:)

(Hú, mit fogok kapni az Intel fanboyoktól:DD )

2012. szept. 4. 16:39
 4/9 A kérdező kommentje:
És milyen összeállítást ajánlanátok? 4gb ram gondolom kéne. Nagy igénybevételnek csak ritkán van kitéve, de néha játszom is vele, tehát azért bírja terhelést.
2012. szept. 4. 16:53
 5/9 anonim ***** válasza:

"...remek ára van, és ezzel komoly borsot tudott törni az i5 2500K és e környékén lévő intel processzorok orra alá. A történet viszont így nem teljes, ugyanis a Bulldozer CPU-k vásárlásának áldozatai túlnyomó részt nem is az említett CPU-k voltak, hanem az AMD Phenom II és az Athlon II lapkák. Ezek után nem is meglepő, hogy a vállalat bejelentett, hogy nem kíván továbbra részt venni a high-end PC-k kategóriájának versenyében."

by: PC Guru 2011 December

Teszt: Igaz ez "csak" egy Phenom II x6 1100T de akkor is.

[link]

Itt is van egy: [link]

És itt is van egy: [link]

2012. szept. 4. 17:03
 6/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

High-end cpu ra nincs szükség játékokhoz

és általános munkához sem

csak nagy komoly nagyon-nagyon processzorigényes mukákhoz

szóval még amd téren is lényegében elehet felejteni átlagos felhasználónak a (leg)felsökategóriás processzorokat

hissz már már a mai (felsö)középkategóriás procikal is bármit meglehet csinálni és játékhoz is elég

itt arra gondolok hogy egy i5 szórzózáras és egy fx6100 proci böven elég ma mindenre

2012. szept. 4. 17:24
 7/9 anonim ***** válasza:
44%

"(Hú, mit fogok kapni az Intel fanboyoktól:DD )"

Jöjjenek :)

Szabó Mátyás(spörhí)

Ezzel az egésszel mire akartál utalni, mert nem jött le?

"És milyen összeállítást ajánlanátok? "

Mégis mennyiből?

"amd alapból egy gyenge proci, "

Ez már szinte fájt.

2012. szept. 4. 18:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Hart ezzel csak arra céloztam, hogy igazából megéri mindegyiket megvenni ez csak pénzfüggő. A tesztek azt bizonyítják, hogy az AMD ABBAN A KATEGÓRIÁBAN GYENGÉBB CSAK
2012. szept. 4. 20:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Oké, oké nem kell leordibálni a fejemet, azért mert nem vágom az ilyesmit.
2012. szept. 4. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!