Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rossz a memória?

Rossz a memória?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A gépem elég régi, és csak 512 mega van benne. Bővíteni szerettem volna, vettem egy elméletileg "alig használt" 1 gigás memóriát. Berakom a gépbe, elsőre nem érzékelte a memóriát. Kivettem megint be,már érzékelte, de olyanokat csinált a gépem, hogy spontán minden hatás nélkül újraindította magát. Egyik internetes böngésző sem működött rendesen, a megnyitott oldalak 2-3 mp után "összeomlottak". És nem akart normálisan üzemelni az egész. A ram típusa ddr1. Létezik, hogy rossz a kártya? De akkor h-h érzékeli és kimutatja a + 1 gigát?

2012. aug. 31. 17:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és ha kiveszem a memóriát minden helyre áll.
2012. aug. 31. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Vagy rossz a RAM...

Vagy rossz a slot...

Vagy nem támogatja a lapod a 1.5GB RAM-ot...

Vagy nem támogatja azt a típusú RAM-ot...

2012. aug. 31. 17:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg csak az 1 gigással, ha úgy megy akkor a fél gigást el is adhatod.
2012. aug. 31. 18:33
 4/9 anonim ***** válasza:
vagy csak két egyforma méretűvel tud mit kezdeni
2012. aug. 31. 18:38
 5/9 A kérdező kommentje:
mindenféle kombinációban próbáltam a 2 ramot, mindegyiket dugtam mindegyik helyre, csak az egyiket, csak a másikat, forditva oda vissza... sehogy! tökmindegy meik slotban de ha benne van az 1gigás meghal a gép, amint kiveszem és csak az 512-es van benne működik.
2012. aug. 31. 18:44
 6/9 anonim ***** válasza:
van memória tesztelő boot lemez is, de elég valószínű, hogy rossz
2012. aug. 31. 19:04
 7/9 A kérdező kommentje:
a memória jó mert sikerült kipróbálni egy másik gépben ott nincsenek gondok,tehát marad az amit írtatok: 2 ugyanolyan kell egymás mellé, vagy nem bővíthető 1 gigással mert átlépne vmi határt
2012. aug. 31. 19:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Alaplapod típusa?
2012. aug. 31. 20:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor ne nyúzd tovább a gépedet az 1 gigással.

Haverom anno nekem adta az egy gigás samsung memóját mert neki nem ment, az öcsém gépébe meg hibátlan volt.

2012. szept. 3. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!