Hogy állítsam be a wifi routert hogy a gép, amin eredetileg volt a net, is csatlakozzon a netre?
Vettünk használtan egy ZyXEL P-660HW-T3 v3 wifi routert.
Igenám, de a router telepítése után -bár a jelet látszólag küldi, telefon érzékelte és csatlakozott is, - a számítógép, amire eddig rá volt kötve a net, most valamiért nem csatlakozik a világhálóra. (A routert elvileg érzékeli, mert ha kihúzzuk belőle az ethernet kábelt, akkor a Windows kiírja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva.
Kérdésem, hogy hogy tudom megvalósítani azt, hogy küldje a wlan jelet és a számítógép, amire eddig volt kötve a modem, az is kapjon netet?
Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva a leírásban. Átrágtam a kiskönyvét is, a cd-n levő utasításokat is, és úgy csináltam. Egy pontot kihagyva, ugyanis ami böngésző alatt jön elő, a router ip beírása után, ott a telepítő varázsló nem jön elő.... lehet csak első csatlakozáskor, de ugye használtan vettem. Ezért fordultam ehhez az oldalhoz, mert tanácstalan vagyok.
A routerre kábellel vagy wifivel csatlakozik a gép?
Először is.. A gépen levő csatlakozási parancsikont (amire ha rákattintottunk akkor csatlakozott a netre) azt töröld ki...
Utána menj a hálókártyának a tulajdonságai közé, ott kattints a TCP/IP sorra a 4 közül, majd tulajdonságok.. ha esetlegesen fix IP címek be lennének írva akkor azokat töröld ki majd állítsd őket dinamukus IP-címre (Autómata IP cím-re)...
Ezek után menj a vezérlőpultban az internetbeállításokra, majd kapcsolatok fül, LAN beállítások gomb...
Itt a jelölőnégyzetekből semmi se legyen kipipálva.. Ez garantálja azt hogy a proxy is ki van lőve...
Ezek után kábel kihúz, majd gép restart..
kábel bedug, és mennie kell a netnek..
Böngésző beállításaiban is se fix IP se proxy ne legyen beállítva..
Ha még mindig nem jó.. Akkor ellenőrizni kell az fáradtságos munkával megcsinált routert...
Lápj be a router menüjébe (Általában 192.168.1.1, de nézd meg az user manual-ban)
Itt katt a WAN beálításokra (WAN Settings)
Itt merül fel a kérdés: Milyen internetkapcsolatotok van?
Ha T-home-os 5 megás gagyinet, akkor a PPPoE-s csatlakozást kell választani, majd ami a gépen is volt csatlakozáshoz szükséges username és jelszó, azokat ide be kell írni...
Ha Digi (bérházas) akkor szintén PPPoE, ha meg utcai, akkor van a router előtt egy modem, ami már aktív internetet bocsát ki, tehát a routert is dinamic IP-re kell állítani...
Ha minden megvan akkor Apply/save és utána minden restart...
Ha a gépról a routerbe se tudnál belépni akkor Hólókártya csere javallott...
Ha valami nem érthető vagy elakadtál szólj itt, és állok/állunk rendelkezésedre.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!