Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen nyomtatót vegyek, ha...

Milyen nyomtatót vegyek, ha elsősorban szöveget nyomtatnék?

Figyelt kérdés

milyen nyomtatóval járnék jól, ami olcsó is, és gazdaságos nyomtatás szempontjából is.

Elsősorban csak fekete fehéren nyomtatnék szöveget

2009. júl. 25. 21:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkor lézernyomtatót vegyél, a tintasugaras állandóan beszárad.

A lézer gyors, szépen nyomtat szöveget, gazdaságos.

A tipus majdnem mindegy, alsó kategóriást házi vagy kis irodai használatra (havi 1000 lap nyomtatásig) már kapsz tizemezer Ft-ért.

2009. júl. 25. 21:17
 2/3 A kérdező kommentje:
és ezeket milyen gyakran kell tölteni, vagy cserélni, h ne nyomtatni is tudjak?
2009. júl. 25. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Általában 1000 oldalas tonert adnak hozzájuk, a teljes toner általában legalább 3000-4000 oldalt bír, de láttam már 15-20000 oldalasat is (asztali nyomtatónál). Mint ahogy a legelső írja, ezekből megéri az olcsóbbakat is megvenni, mert azoknak a fenntartása is töredéke a tintasugarasokénak.

Bár igaz, hogy egyszerre talán megterhelőnek tűnhet, hogy drágább a toner, mint a nyomtató (ami az olcsóbbaknál gyakran előfordul), de még így is sokkal olcsóbb, mint a patronos (aholé szintén drágább a patron, mint a gép az alóbb kategóriákban). A tintasugarasoknál már nagy szó, ha 500 oldalt nyomtatsz egy patronnal.

Ráadásul, ha tönkremegy, akkor legalább nem fáj érte a szíved, mert filléres. De én még hallottam egyet sem szidni. Nekem is egy fapados Xerox3117-esem van, kemény 13k-ért vettem tescóban lassan egy éve, és imádom. Kicsit hangos, de ennyiért bőven belefér, mert szépen, gyorsan nyomtat. Ehhez az eredeti 3000 oldalas toner 18k, utángyártott 8k. De ha kicsit drágább nyomtatót veszel, akkor még (sokkal) jobb ár/érték arányú tonereket vehetsz.

2009. júl. 26. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!