Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudnék kamerás megfigye...

Hogyan tudnék kamerás megfigyelő rendszert csinálni?

Figyelt kérdés
Egy kis üzletbe szeretnék állandó megfigyelést.Legalább 2-3 kamera, non-stop üzembe, és szeretnék néha ránézni otthonról is (éjszaka is) hogy mit mutat a kamera.A 0-24 óráig a felvételeket el tárolni.Van sok TB-s HDD-m. Tudom hogy nem egyszerű, de aki ért hozzá kérem segítsen.A számtech-ben otthon vagyok, de ezt a részt nem vágom.Előre is köszi mindenkinek
2009. júl. 24. 20:01
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően két lehetőség van.

A számítógépbe veszel egy olyan kártyát amelyhez 4 kamerát lehet csatlakoztatni. A kártyához tartozik egy vezérlő szoftver amellyel beállíthatod a megfelelő paramétereket. ( tárolás, hozzáférés stb. )

Szerintem egyszerűbb, ha veszel egy célhardvert ( digitális rögzítőt ) Egyszerű beállítani a paramétereket, és a számítógép hálózathoz kapcsolva távolról is vezérelhető. Ha beállítod a routert otthonról is megnézheted a kameraképeket feltéve, hogy jó a sávszélességed.

Kamerát lehet venni 5000 Ft-ért is. de olyan jó lesz a képe, hogy az alapján a fél országot le lehet majd tartóztatni.

Szerintem 50-60 ezernél kezdődik a normális kamera. Ha éjszakai képre is szükség van, akkor infrás kamerára lesz szükséged. A videojelet koax kábelen vagy átalakítóval kat5 kábelen is viheted. 12 V tápfeszre is szükség van. Ha kat 5kábelt használok, akkor 1 érpáron viszem a videojelet a másik 3 eret meg összefogom és azon küldöm ki a tápfeszt. Koax kábel mellett külön kell vinni a tápot.

2009. júl. 24. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!