Az alaplapom néha elindul de leginkább csak sípol. Mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
A legtöbbször 3 hosszú sípszó ismétlődik. Néha elindul de max. 2 perc után lefagy.2009. júl. 24. 16:35
1/12 anonim válasza:
Milyen BIOS? (Ami, Award, phoenix, stb.)
2/12 A kérdező kommentje:
AMI BIOS
MSI KT4 Ultra alaplap
2009. júl. 24. 17:33
4/12 anonim válasza:
3 hosszúra is memória hibát írnak a fórumokon. Viszont könnyen előfordulhat, hogy csak kontakthibás.
(Úgy tűnik, hogy a 3 hosszú sípolás nem dokumentált jelenség)
5/12 A kérdező kommentje:
A memória tökéletesen műxik másik gépben.
Vinyót nem is dugtam rá, csak proci, RAM és videókari + a billentyűzet. A proci is működött egy másik gépben, 4 különböző videókártyát tettem bele és két billentyűzettel is próbáltam USB-n és PS/2-n. 3 különböző táppal is próbáltam... + BIOS reset, elemcsere stb.
2009. júl. 24. 18:38
6/12 anonim válasza:
18:24-es vagyok
Akkor valószínüleg memóriafoglalat. 1 hónapon belül 2x volt ilyen probléma számítógépekben amiket csináltam. De egyik sem sípolt.
7/12 A kérdező kommentje:
És mindhárom memóriafoglalat rossz lehet?
2009. júl. 24. 20:12
8/12 anonim válasza:
Lehetséges hogy a RAM slot a hibás.Csak 1 db RAM-mal probálkozz, és rakd mindíg másik DIMM-be.Ha valamelyikben működik akkor az előző(ek) hibásak. Nálam is volt már ez a probléma, és nekem ez segített.Esetleg még annyit nézz meg hogy támogatja-e az alaplapod azt a fajta/nagyságú RAM-ot vagy procit ami benne van.Pl: régen volt egy alaplapom,amit használtan vettem, és sehogyan sem bírtam életet lehelni belé, mire rájöttem hogy a proci FSB-je 533MHz-es volt, (amit elvileg támogatott az alaplap)de gyakorlatilag nem.Kicseréltem egy 400FSB-re, és már működött is.
9/12 A kérdező kommentje:
Támogatja a RAM-ot is és a procit is. Csak egy RAM-mal próbáltam és mindegyik slotban számtalanszor. Mikor ritkán elindult a POST alatt ki is írta a frekvenciákat helyesen de aztán lefagyott, legtöbbször még mielött a BIOS-ba beléptem volna, vagy rögtön azután.
2009. júl. 24. 20:33
10/12 anonim válasza:
Kondik nem puposak? Nincs valami fizikai sérülés rajta?Minden jumper jó helyen van?Vagy nem hiányzik valahonnan ahol lennie kéne és nincs?Valoszínű külömben hogy kontakt hiba lesz.Azt elég nehéz megtalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!