Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplapom néha elindul de...

Az alaplapom néha elindul de leginkább csak sípol. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
A legtöbbször 3 hosszú sípszó ismétlődik. Néha elindul de max. 2 perc után lefagy.
2009. júl. 24. 16:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Milyen BIOS? (Ami, Award, phoenix, stb.)
2009. júl. 24. 17:30
 2/12 A kérdező kommentje:

AMI BIOS

MSI KT4 Ultra alaplap

2009. júl. 24. 17:33
 3/12 anonim ***** válasza:
Memória vagy vinyó szerintem
2009. júl. 24. 18:24
 4/12 anonim ***** válasza:

3 hosszúra is memória hibát írnak a fórumokon. Viszont könnyen előfordulhat, hogy csak kontakthibás.

(Úgy tűnik, hogy a 3 hosszú sípolás nem dokumentált jelenség)

2009. júl. 24. 18:29
 5/12 A kérdező kommentje:

A memória tökéletesen műxik másik gépben.

Vinyót nem is dugtam rá, csak proci, RAM és videókari + a billentyűzet. A proci is működött egy másik gépben, 4 különböző videókártyát tettem bele és két billentyűzettel is próbáltam USB-n és PS/2-n. 3 különböző táppal is próbáltam... + BIOS reset, elemcsere stb.

2009. júl. 24. 18:38
 6/12 anonim ***** válasza:

18:24-es vagyok

Akkor valószínüleg memóriafoglalat. 1 hónapon belül 2x volt ilyen probléma számítógépekben amiket csináltam. De egyik sem sípolt.

2009. júl. 24. 20:06
 7/12 A kérdező kommentje:
És mindhárom memóriafoglalat rossz lehet?
2009. júl. 24. 20:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Lehetséges hogy a RAM slot a hibás.Csak 1 db RAM-mal probálkozz, és rakd mindíg másik DIMM-be.Ha valamelyikben működik akkor az előző(ek) hibásak. Nálam is volt már ez a probléma, és nekem ez segített.Esetleg még annyit nézz meg hogy támogatja-e az alaplapod azt a fajta/nagyságú RAM-ot vagy procit ami benne van.Pl: régen volt egy alaplapom,amit használtan vettem, és sehogyan sem bírtam életet lehelni belé, mire rájöttem hogy a proci FSB-je 533MHz-es volt, (amit elvileg támogatott az alaplap)de gyakorlatilag nem.Kicseréltem egy 400FSB-re, és már működött is.
2009. júl. 24. 20:20
 9/12 A kérdező kommentje:
Támogatja a RAM-ot is és a procit is. Csak egy RAM-mal próbáltam és mindegyik slotban számtalanszor. Mikor ritkán elindult a POST alatt ki is írta a frekvenciákat helyesen de aztán lefagyott, legtöbbször még mielött a BIOS-ba beléptem volna, vagy rögtön azután.
2009. júl. 24. 20:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Kondik nem puposak? Nincs valami fizikai sérülés rajta?Minden jumper jó helyen van?Vagy nem hiányzik valahonnan ahol lennie kéne és nincs?Valoszínű külömben hogy kontakt hiba lesz.Azt elég nehéz megtalálni.
2009. júl. 24. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!