Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7-860 Turbo Boost és Hiper...

I7-860 Turbo Boost és Hiper Treadyng?

Figyelt kérdés

Helló az a kérdésem van egy ilyen proceszorom,és most ha bekapcsolom Turbo Boostot akkor tudom huzza magátol a magokat ha szükség van rá! De a Hiper Treadyng 4 helyet 8 szállon dolgozik.De igy lesz 8 Gyengébb száll.

Ha játszok mondjuk akkor a játékok nem jobban örülnek 4 Dupla olyan erős magnak? Mint 8 Fele olyan erősnek?

Mert Amelyik játék csak 2 magot használ az a 8 szállbol csak 2 szállat,azaz olyan mintha egy maggal fútna.

De azt tudom hogy a Hiper Treadyng kb 20% teszi gyorsabbá a gépet! :)

#turbo boost #Hiper Treading #Corei7-860
2012. aug. 17. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Nana! A Turbo Boost ennél bonyolultabb. Eleve van ugye az alapórajel, ez megy a négy magon. Ha mondjuk nem kell mind a négy, hanem kettő elég, akkor a Turbo Boost ezen a kettőn húz. A Hyper Threading ettől függetlenül mutat a 4 magból 8 szálat a gép felé. Tehát ha a játék csak 2 magot használ, arra megy a Turbo Boost, gondolom, ez 2 szálat jelent, és egy magot emel, de nem vagyok biztos benne.
2012. aug. 21. 06:26
 2/9 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Annyit még, hogy a Hyper Threadinges szálak ugyanolyannak látszanak, mint a sima, tehát nem 8 gyengébbet látsz. Mögötte mondjuk ugyanúgy 4 mag van csak, szóval mindegy. Btw. a játék a 4 szálat se nagyon használja ki,8-at meg főleg nem, ezért kell(het) a Turbo Boost.
2012. aug. 21. 06:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Helló igen értem én! De ugy értem ha a játék 2 szállat használ! Akkor ha 4 magosra van beállitva akkor a proceszor 50%-át használja ki! De ha HT-bekapcsola akkor meg 25% mert ez igy csak 1 mag/HT2mag.
2012. aug. 21. 12:15
 4/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Turbo Boost al ne fogkalkoz azt játékok ki sem használják ilyen erös proci melett

.

HT t kapcsold ki BIOS ban és nézd meg probáld ki változik e a játék teljesítmény

de jelentösen nem kéne (igazából egyáltalán nem fog)

mivel nem csak a turbo boost bonyolúlt

az a száltechnológia is nagyon az

játéktól függ hogy mit hogyan használ ki

.

melesleg milyen a videokártyád?

ha roszul menek játékok elsodlegeseb az lehet kevéd netán kevés a ram od

ehez a procihoz böven mehetne 2db 7970 is vagy egy gtx690

szóval remélem érted

és még az is kevés lene neki

ram meg ma már nem árt 8gb hogy 4gb nehogy korlátot dobjon a Full HD Ultra hoz

2012. szept. 10. 10:53
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát van 2X4GB DDR3 1333Mhz Ramom! Hypet Treading és Turbo Boost bekapcsolva és egy HD 7770 Videókártya!

Per Pillanat a monitorom 1280X1024X32-be fút azaz ebben játszok! :)

2012. szept. 10. 10:55
 6/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Hát akkor vga limited van de hatalmas ám a procid melet :)

egy i3 is elboldugulna ezel a 7770 el akár de még G8xx proci is attól függ játék igényel e több magot

2012. szept. 10. 11:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Okés KösszI! Hát nekem egyenlőre elég ez a felbontás is! :) Meg már nem játszok olyan sokkat de igy eléggé gyors a gépeM! WIndows 7 64 Bit van fent! :) SSD meghajtó 520Mb Olvasás 470 mb írás! :) 60gb :)
2012. szept. 10. 11:24
 8/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Oké

hát nem csak felbontás nöl jobb videokártyával hanem fps is

cpu limited biztos nem lesz egy ideig

ha ez a vga marad akkor föleg nem

persz 7770 nagyon jó a maga nemében de hát nem i7 melé :)

de persze ha neked jó oké:)

szia

2012. szept. 10. 11:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Okés! Idáig Gtx 260 volt és attol azért erősebb! :) csak sokkat fogyasztott és le kellet cserélnem! :)
2012. szept. 10. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!