Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek össze rakjam a...

Szerintetek össze rakjam a gépem saját magam?

Figyelt kérdés
Már néztem videókat, elméletbe tudok sok mindent, de még nem csináltam nagyon ilyet, szóval szerintetek merjem egyedül összerakni? :) Egyépként addhatna néhány tapasztalt ember tippeket, hogy mire ügyeljen az ember.
2012. aug. 14. 13:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Én kb 2 hónapja raktam össze egyedül a gépem (szinte egyedül). Azért ha elsőnek csinálod, legyen ott valaki aki ért hozzá még ha csak nézi is, hogy mindent jól csinálsz-e. Alapszabály, hogy semmit se erőltess, abból csak baj van. A proszesszora csak kevés pasztát kell rakni (rizsszemnyi-borsónyi, majd szétkenni, mondjuk egy műanyag zacskóba dugott ujjal). A processzort csak egyféle képen tudod belerakni, ne erőltesd máshogy, még elgörbül az egyik lábacska és próbálhatod visszahajtogatni. A processzor részre ha nagyon figyelsz akkor menni fog, más része nem olyan bonyolult. Az alaplap kézikönyvét meg forgasd, hogy tudd hova kell dugdosni pl usb. Csavarhúzóból jó lenne egy hosszú mágneses fejű és ne karcolj meg vele semmit. Ha meg valami nem megy, írj ide vagy szólj egy hozzáértőnek és addig ne nyúlj hozzá.
2012. aug. 14. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja és nézegess még több videót, lehetőleg olyat amiben a te gépeid alkatrészeit szerelik.
2012. aug. 14. 14:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Egyedül a kábelek bekötése ami nehéz nekem, nem tudom hova mit kell majd dugni, stb.
2012. aug. 14. 15:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Vagy ezt ki lehet stilabizálni, plz ugy, hogy mindenhova megpróbálom bedugni, és ha belemegy, akk jó?
2012. aug. 14. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Lutrizni nem szabad... Ha valamit nem találsz/tudsz, hogy hova kell dugni, akkor először megnézed az alaplap kézikönyvét (általában van benne egy ábra is róla, feltüntetve rajta az összes csatlakozóját leírva, hogy mi az), ha így se megy akkor írsz ide egy kérdést vagy megkérdezel egy hozzáértőt.
2012. aug. 14. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:
És milyen gép is lesz? Részei? Megvan már vagy csak meg lesz?
2012. aug. 14. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja és a végén ellenőriz le vagy kétszer még, hogy mindent bekötöttél-e.(mindennek van-e táp, minden hozzá van-e dugva az alaplaphoz stb) Első bekapcsoláskor is nézd meg, hogy minden működik-e. Nekem például a processzorhűtő kábelét sikerült egy "pöcökkel" arrébb dugni így nem ment. (Nem gyári nagy hűtő, kevés volt a hely.)
2012. aug. 14. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!