Alaplapi vga probléma, hogy lehetne megoldani?
van egy FUJITSU PRIMERGY TX120 szerverem, Ubuntu 9.04 rendszerrel.
az alaplapba bekötöm a monitort.
bootolás meg minden megy.
tölti be a rendszert és egyszer csak elmegy a kép:
- amikor a monitorba kötöttem a kép fekete, azt írta ki h frekvencia hiba van... kis ablakba az van, hogy rakjam 60 Hz-ra és 1280×1024-re, nade hogy?! :)
-amikor a TVre kötöttem akkor meg ugyanúgy boot megy, aztán "NINCS JEL"
a gép megy mert a billentyűvel kitudtam kapcsolni.
egyszer amikor próbálkoztam és úgy hagytam olyan 30-60 percre és utána bekapcsoltam a monitort bejött minden :)
van valakinek ötlete, hogy tudnám megcsinálni?
DSUB kábelt használtam
lehet DVI kéne? vegyek átalakítót?
ehhez szerintem nem kell bios reset.
a hiba szerintem ott van hogy az ubuntu nem ugy működik mint a windows.ugye ha a win-be elállítod a frekvenciát olyanra amit a monitor nem tud megjeleníteni akkor egyszerűen nyomsz egy alt+tap-ot és készen van mert visszahozza az alapállapotba.
ubuntunál ez nem igy működik....ott beállítja viszont a monitor nem támogatja és igy te nem látsz semmit a képernyőn....
ha értesz a linuxhoz akkor a recoveryből futtass egy terminált és ott fogsz tudni hibát javítani...és figyelj hogy ne állísd el a frekvenciát....csak olyanra amit bir a monitor is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!