Gigabyte ga-m56s-s3 alaplapba jó a gtx 260-as videókártya?
Figyelt kérdés
Nemrég szereztem egy ilyen kártyát 9800gt lecserélésére, az tökéletesen ment benne, ez viszont melegszik, ujra lett pasztázva ki lett takaritva és másik gépben másik lapban tökéletesen működött. Lehet esetleg az a baja hogy ezen a lapon nem sok hely van a kártya hátlapja és a processzor között?2012. aug. 11. 10:05
1/4 slakat válasza:
Sajnos minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a hőleadás is. Ezért elképzelhető, hogy egy szellősebb házban kevésbé, míg egy zsúfoltabb környezetben jobban melegszik. Az is lehet, hogy a táp nem bírja a megemelkedett áramigényt kiszolgálni. Egy ilyen kaliberű kártyához alsó hangon is dukál egy 4-500 wattos táp. Ha ez megvan, akkor próbáld meg, hogy teszel a házra 1-2 ventit, hogy megszellőztesse egy kicsit. Lehet az is elég lesz.
2/4 A kérdező kommentje:
700-as táp van benne, a házban pedig elvileg van venti elég, elöl 1 nagy befele fuja, hátul 1 nagy szivja kifele, most nincs rajta az oldala, de azon is van 1 kisebb ami kb pont a proci felé esik, azis fuja befelé a levegőt. Nem igen tudom mi lehet a baja, mert a kártya pont ott a hátulján melegszik ahol gyárilag sincs rajta hűtés, elvileg tökéletesen kellene működnie
2012. aug. 11. 12:42
3/4 slakat válasza:
Akkor nem lehet baja. Bár nem írtad, arra következtetek, hogy passzív hűtése van. Akkor meg eleve nem pörög annyira, hogy túlmelegedjen. Erről a gyártó gondoskodott. Hacsak nincs szoftveresen túlhúzva. Ami még gond lehet, az illesztő program. De arra azért nem sok esély van. Minden esetre használd az Nvidia driverét, ne a gyártóit.
4/4 A kérdező kommentje:
nem pasziv hűtéses, de most szétszedtem megigazitgattam rajta a pasztát hátha használ, és rendszer alatt mintha jobban viselkedne, valamint leszedtem az msi afterburnert is és a ventillátor sebességét megemeltem vele.
2012. aug. 11. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!