Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A RAM-tól gyorsabb lesz a gépem?

A RAM-tól gyorsabb lesz a gépem?

Figyelt kérdés
Gondolok itt programokra és játékokra

2012. aug. 5. 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
IGEN!
2012. aug. 5. 15:12
 2/9 anonim válasza:
mindenképp, de nem csak az számít
2012. aug. 5. 15:13
 3/9 anonim ***** válasza:
még a proci se elhanyagolható téma.
2012. aug. 5. 15:29
 4/9 haaat ***** válasza:

Szia!

20-30%-al.

Igazán gyors egy SSD-től lenne, elmagyarázom, hogy miért.

A HDD, ugye forgó mágneslemezt tartalmaz. Van egy olvasó/író feje, ami mozog..piszok gyors, de azért mégiscsak idő neki, mire fizikailag eléri az adatokat.

Az SSD meg nem tartalmaz semmi mozgó cuccot, kb. úgy működik mint a pendrive-od. Mindent memóriából old meg.

Egy játék is az adatokat ugye a HDD-ről szedi, tehát amilyen gyors a HDD-d, olyan gyors lesz a program betöltése, sőt, mikor a videókarit a texturákat betölti, azt is HDD-ről fogja, vagy szerencsésebb esetben az előtöltött memóriából.

Összegezve...igen gyorsabb lesz, de az adott program első indítása ugyanolyan sebességű lesz, csak használat közben érezhetsz valamit.

Sokkal nagyobb gyorsulást SSD-vel oldhatsz meg, ha a rendszert is erre telepíted. 200-600%-os is lehet az eltérés! Tehát 2* 6* gyorsabb lehet a géped, pusztán egy SSD-től is!

2012. aug. 5. 15:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi as kimerítő választ , de ahogy nézted az SSD nagyon drága.20k felett vannak.Majd ha lemegy elfogadhatóra akkor szerintem fogok venni egyet :)
2012. aug. 5. 15:40
 6/9 A kérdező kommentje:
néztem*
2012. aug. 5. 15:40
 7/9 haaat ***** válasza:
Aqua.hu Szerintem itt van olcsóbban is. Olcsóbb mint néhány nagyker...
2012. aug. 5. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Az SSD-től a programok és a játékok nem igazán lesznek gyorsabbak. Max hamarabb betöltődnek és ha játék közben sok a lemezművelet, akkor csak annyit gyorsul, de a konkrét adatfeldolgozás a RAM, proci és a VGA dolga. Ehhez az SSD-nek nem sok "beleszólása" van...
2012. aug. 5. 19:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Az uccsónak ott a pont! Attól hogy gyorsabban betöltődik egy játék attól a kevés memória miatt fog akkor is szaggatni, mivel töltögetnie kell.

Több memória miatt akár az egész játék be tud töltődni, ezt értem mondjuk egy rpg játéknál, ott a legfontosabb szerintem.

2012. aug. 6. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!