Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SEAGATE ST360021A (60Gb)...

Palotás Imre kérdése:

SEAGATE ST360021A (60Gb) winchesterről bootolva az XP nem látja SamsungHD502HI (500 GB) SATA winchestert. Fordítva, tehát a Samsungról bootolva elérhető a SEAGATE vinyó. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Eredetileg a 60 gigás winchestert akartam C-nek megtartani, és erre telepítettem az XP-t. Megdöbbentem, hogy így nem elérhető a másik HDD.

Miután a bios látta a másikat, így próbaképp erre is rátelepítettem az XP-t. Így a rendszer indításakor volt választási lehetőségem, hogy melyikről indítsam a rendszert.

És érdekes módon megmaradt a jelenség. A SEAGATE-ről bootolva nem volt elérhető a Samsung, de a Samsungról bootolva elérhető volt a SEAGATE.

Viszont továbbra is szeretném a kisebbet megtartani C-nek, és a nagyobbat csak adattárolásra használni, hogy egy későbbi újrainstalláláskor ne kelljen az adatok mentésével foglalkoznom. És az 500 gigás vinyót sem szeretném particionálva használni.

Van ötletetek a megoldásra?

#ütközés #XP #SEAGATE ST360021A #Samsung HD502HI
2012. aug. 5. 12:56
 1/2 P.O.C. ***** válasza:
Az alaplapi SATA driver -ek fent vannak? A Windows lemezkezelőben sem látszik? Mert lehet csak betűjelet nem kap.
2012. aug. 5. 13:02
 2/2 A kérdező kommentje:

Kedves P.O.C, köszönöm a válaszodat. Nem ez oldotta meg a problémámat, de elindított a megoldás felé.

Mielőtt a kérdést elküldtem, feladtam azt az elképzelésemet, hogy a 60 gigás Seagate winchester legyen a C, rajta a rendszerrel. Hanem particionáltam a nagyobbikat kb. 450+50 Gb méretű részletekre, és a kisebbikre telepítettem az XP-t. Az eredeti Seagate maradt üresen.

A válaszod nyomán úgy gondoltam, hogy kipróbálom, ezért telepítem a Seagate-re is az XP-t, és azt terveztem, hogy megnézem, segítenek-e az alaplapi SATA driverek.

A telepítés után döbbenten láttam, hogy bármelyik winchesterről bootolva látszik a másik. Megszűnt az eredeti gond. Ezután töröltem mindkettőről a rendszert, egybe particionáltam a Samsungot, és telepítettem a 60 gigás Seagate-re az XP-t. És láss csodát, most látta a rendszer az 500 gigás Samsungot.

Azért válaszolok most, mert ma reggelre fejeztem be a particionálást és a telepítést. Azóta is rendben működik, tehát megoldódott a gondom.

Alaplapi SATA drivert nem kellett telepítenem, de az továbbra is rejtély, hogy mitől oldódott meg az eredeti problémám.

Mindenesetre köszönöm a választ, enélkül nem fogtam volna bele ismét a próbába.

2012. aug. 9. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!