Hol találok könnyen és olcsón NVIDIA GeForce GTX 550 Ti 1Gb-os videokártyát?
Általánosan nagyobb teljesítményt nyújt már alapból. Ezt akár partner programtól független ki is merem jelenteni. Persze most elő jöhetnék a Dirt Shodownnal, és a GR Future Soldierrel, amikben is a compute terhelés elég nagy. Az ilyen fajta terhelést a GCN elég jól viseli(pl a hatlmas shared memory teljesítmény stb... miatt), nem veszít olyan sokat a teljesítményéből mint a fermi. Persze ezek mondható végletnek így hagyjuk is.
Ellenben ott van a GTX 550Ti másik hátránya(az árán kívül) a flexibilis memvezérlés. Mint látható 1 gigás 192 bites memvezérlővel. Ez szép és jó amíg is 768mb-s kereten belül marad az adott program memória igénye. Amíg a 768mb-s kereten belül vagyunk akkor az egységes mem vezérlő használható, a sávszél 98,5 GB/s-o. Ezt átlépve a maradék 256mb-hez a kiterjesztett vezérlő férhet hozzá, ilyenkor a sávszél 32,8 GB/s-ra esik vissza.
És még ott van a kisebb fogyi, az újabb architektúra stb...
"Ez azért nem úgy mutatja, hogy húúú de jobb a HD... "
Az ilyen "száraz adatok" alapján nem lehet egyértelműen belőni a teljesítményt, főleg nem különböző architektúráknál.
The Nuke
Am tudsz róla, hogy a belinkelt specifikációk a GTX 560Ti-éi? Egyel mellé nyomtál.
Ja, hát ez teljesen fasza!
1 hete vettem a kártyát! Azóta fagy a gépem, illetve megáll, majd megint megy a játék, majd kék halál....
Bevittem a gépemet, megnézték a hibát, kicserélték a kártyát egy másik, de ugyan ilyen típusú GTX 550Ti-re..
Ott jó volt, bár csak 5 percig teszteltem.
Hazahoztam, megint ugyan ezek a hibák!
Azóta már minden másra gyanakodtam, alaplap, ram, winchester... Mindenféle diagnosztikát futtattam, de semmi változás. Fagynak a játékok, kékhalál, meg minden!
Szóval akkor ez a pöpec kártyám a ludas?
Most mit tudok tenni? Visszaviszem egy 3. kártyára cserélni? Vagy mi a tök?
Hát nem tudom. Lehet majd felhívom az üzletet, és megkérdezem tőlük, hogy mit lehet már ilyenkor tenni!
Köszi a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!