Progik futtatásánál-gyorsaságra melyik számít jobban a proci vagy ram?
Figyelt kérdés
Tervezem hogy majd vennék egy Netbookot, néztem is már van egy jó pár választék főleg Asus márkában.. de a legtöbb ami mondjuk 60 ezertől vannak, 1 Gb rammal vannak felszerelve és dual procival, most egy ilyen példát találtam erre : Intel Atom, 1.66 GHz, 1 GB,ez van 70 ezerért, a proci az szerintem teljesen jó, csak az az 1 giga ram.. főleg ha ilyen árba szerintem még nem is bővíthető. és azt halottam hogy a legfőbb dolog a gépben mindig a proci, mert az végzi a legtöbb számítást meg műveletet.. én mondjuk ha lenne ilyenem arra használnám hogy különböző programokat futtassak, adatokat másoljak mentsek-tároljak rajta, internetezés, esetleg még 1-2 régebbi játék. viszont ahogy néztem és tetszett, az a tárhely.. 320 giga, elég sok ilyen kis gépnél írja ezt.. ami teljesen jó. nekem anno még a kezdetleges időbe volt egy ilyen "elsőn kijövő asus eee 701 pc.. még a képe is nagyon kicsi volt (800x600)felbontás..4 gigás belső lemezzel iszonyat volt.. és egyszerüen egy időután már ki voltam attol hogy 512 mb ram volt benne és ha túl sok ablak mondjuk 5 nyitva volt akkor már szenvedett és be is zárt mindent és kiírta hogy a memoria mérete túl kicsi... de most hogy újra elkezdtem böngészni a neten ezeket... néztem hogy milyen jók vannak már viszonylag jó árban és a leírtak alapján sokat tudhatnak minden új technológiával ellátva.. szóval programok futásához meg amit leírtam.. egy ilyen gépnél melyik számít jobban Ram vagy proci ? mert azért az már drágább kategoria amelyikben együtt van a 2 úgy hogy elegendőek legyenek jó ram+proci... de 80 ezerig olyan netbookok vannak valamelyikbe a dual proci nagyobb viszont a rambol raktak keveset (1 giga) és valamelyik netbookba meg 2 giga ram, 1 ghz dual proci. Tapasztalat ?? melyik előnyösebb a nagyobb ram, vagy inkább a dual procibol legyen nagyobb ? vagy az ilyen gépeknél ez nem számít már olyan számottevően ? pl mint ahogy valamelyik prociba csináltak olyat hogy grafikai felületet is gyorsítsa...2012. aug. 2. 01:18
1/4 anonim válasza:
Ilyen gépeknél az 1 GB ram bőven elég, mivel netezésen kívül másra amúgy sem alkalmasak.
Egy kicsit kevesebbet fogyasztó böngészőt keresel és kész, mást nagyon nem tudsz csinálni.
Inkább a procinak kéne erősnek lennie, mert lehet még az az Atom proci is kevés lesz.
2/4 A kérdező kommentje:
naa azért ennyire elítélni.. :d jó persze benne van a nevébe is hogy Net book.. de szerintem ez hülyeség, akkor nem is raknának bele ekkora tárhelyet.. netezni elég lenne bőven egy 10 gigás is.. most mi az hogy lementek 1-2 képet meg videót pár megában.. :d az hülyeség.. meg nem fejlesztenék folyamatosan hardverileg , egy böngészőnek meg nem is mondom milyen a minimális gépigénye..meg nem hiszem hogy csak az internetezéshez kéne ram bővítési lehetőség...:d de láttam már pár kommentet hirdetéseknél és mindenki azt írta hogy teljesen megvan elégedve meg jó minden... persze a hirdetés is úgy adja elő hogy a "multimédiás elemeinek teljeskörű megjelenítése bárhol bármikor így meg úgy azt csinálhat vele az ember... :d de persze szerintem is kicsit mézesmadzag :d mikor megveszi az ember utána rá párnappal már tapasztalja hogy mégsem olyan jó mint ahogy leírták... de amugy ja szerntem is inkább processzor nagyságon múlik..
2012. aug. 2. 02:51
3/4 anonim válasza:
Én a netbookokat tuti, hogy valami 32/64GB-s SSD-vel adnám.
4/4 A kérdező kommentje:
hát igen.. ssd-vel biztos sokkal jobban menne, meg biztos gyorsítana a rendszeren, csak azok még olyan drágák... hogy akkor már inkább egy rendes notebookon gondolkozik el az ember.. láttam olyan netbookot is már 8 gb ssd van benne, de 8 gigával nem lehet sok mindent csinálni. legalább is nállam pár nap alatt megtelne aztán szenvednék a hellyel.. szoval én inkább maradnék meg bőven jó nekem egyelőre a sima hdd-s gépek, pont jó az a 320 giga. meg ssd... biztos csinálnak olyat is 32/64/128 gigába notebbokra.. csak azok már olyan drágák.. 100 alatt biztos nincs, és szerintem egy ilyen kis gépnél nem éri meg.
2012. aug. 2. 12:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!