Hogyan lehet élesíteni a képernyőt?
Sok minden okozhat ilyen gondot... Ehhez elegendő a monitor adatkábelénél használt hosszabbító, stb.
Tehát lehet, hogy elegendő kicsit távolabb tenni egymástól a monitor táp és adatkábelét.
Régi monitorok esetén a hátulján van néhány "tekerentyű", amivel állíthatod az élességet.
Nézd meg a monitorra megengedett képfrissítési frekvenciát, ugyanis néhány (főleg márkásabb) monitor nem panaszkodik, hanem homályosabb képpel reagál.
Illetve a már említett felbontás...
1. Felbontás lecsökkentése ill. ismétlési frekvencia csökkentése. (az asztalon jobb gomb, majd tulajdonságok és vedd le 1024x768-ra)
2. VGA kábel cseréje minőségire (ne valami szutyok, hanem valami jobb fajta)
3. Fókusz állítása monitoron (pár monitoron lehet menüből, vagy a hátulján de általában szerelő kell hozzá)
4. Vedd le a fényerőt/kontrasztot
Valószínű a monitor sincs már a helyzet magaslatán. Szét ne szedd a monitort, mert valószínűleg a sorkimenőn lesz a fókuszpoti és ott 20-30kV szaladgál ami instant és fájdalmas halált okozhat, szóval ott ne turkálj.
köszönöm az utolsó hozzászóló roppant értelmes válaszát =)
és az utolsó előttinek:
ebből már néhányat kipróbáltam, eddig a kontraszt állítás volt a legeredményesebb, de még így is hagy kívánni valót maga után, és mivel lány vagyok, nem nagyon van kedvem árammal működő dolgok szétszereléséhez... :D, de azért köszönöm a segítséget :)
06:33-as vagyok.
Hol vagy helyileg? Dobj egy privátot, lehet, hogy tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!