Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 6 magos processzor teljesítmén...

6 magos processzor teljesítményét nem rontja az hogy sok program még nem tudja kihasználni?

Figyelt kérdés
Új gépet szeretnék venni pár héten belül és vacilálok 2 proci között. Az egyik egy 6 magos AMD FX-6100, a másik 4 magos AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition. Olvastam valahol egy tesztben hogy a 6 magos proci egyátalán nem gyorsabb, mert bezavar a működésébe az, hogy a programok nagy része nem ilyenre íródott. Tegyük hozzá fogalmam sincs mit jelentenek ezek a "magok", ezért kérdezném hogy melyiket érdemesebb megvenni? Pénz hála istennek nem akadály (illetve AMD-n belül nem az, Intelre nem futja, ne is ajánljátok) Köszi a válaszokat.
2012. júl. 19. 13:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Az úgynevezett modulokat definiálnád"

Egy modul két darab processzormagot takar. Ez a két darab processzormag attól lesz "modul", hogy szép szorosan össze vannak kapcsolva és közösen osztoznak a feladatokon.

"Mutatsz egy 960-es cipsettel ellátott lapot?"

760G-re gondoltam. Az zavart meg, hogy az ASRock 960-as néven futtatja ezeket.

2012. júl. 19. 14:37
 22/23 anonim ***** válasza:

"Egy modul két darab processzormagot takar. Ez a két darab processzormag attól lesz "modul", hogy szép szorosan össze vannak kapcsolva és közösen osztoznak a feladatokon."

Egy nem modulokból felépülő több magos CPU-nál is ha az adott program kezeli is, osztozni fognak a magok a feladatokon. Estünkben a modulokban lévő integer magok ha mindkettő használtba van akkor az erőforrásokon osztoznak(legfontosabb az FPU felezése).

2012. júl. 20. 17:38
 23/23 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen a felvilágosítást. Nagyjából hasonlóan gondoltam én is, csak a megfogalmazással voltak gondok.
2012. júl. 20. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!