Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rá tudom rakni az alaplapomra...

Rá tudom rakni az alaplapomra az AMD Phenom II x4-et?

Figyelt kérdés
Most Intel Dual Core 3.0ghz processzorom van de lecserélném. Alapból ez van a gépben gyárilag. Nem tudom milyen az alaplapom, de HP Invent gépem van.

2012. júl. 18. 20:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Inteles lapra AMD procit? Szerinted? Persze hogy nem. Lapot is venned kell, meg ha most DDR2 van és az új lapba DDR3 megy akkor RAM-ot is.
2012. júl. 18. 20:07
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha Intel processzorod van, akkor Intel-es socket (foglalat) van az alaplapodon. Az AMD gyártotta processzorok másféle foglalatba illenek bele, ezért másféle alaplapra is van szükséged. Az Intel híres arról hogy minden egyes kib­aszott processzorhoz új foglalatot csinál, ezért még ha Intelesre is frissítenél, nagy valószínűséggel teljesen új alaplapot kéne venned.

Ha Phenom II szériás processzort veszel, akkor AM2+ vagy AM3 foglalatú, AMDs alaplap kell. Emellett még érdemes megnézni, hogy lehetséges-e a frissítés, valamint nem éri-e meg új gépet összerakni inkább. Nézd meg hogy elfér-e az alaplap, elég-e a tápegység, stb.

2012. júl. 18. 20:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Venned kell egy am3-as alaplapot!
2012. júl. 18. 20:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy rá tudod rakni, egyszerre tízet is.
2012. júl. 18. 20:13
 5/11 A kérdező kommentje:
És az Intel nem gyárt 4magos procikat? Mert nekem gyártó mindegy, csak az Intel processzorai elég drágák. Az 5 magos 50 ezer. És ezzel a dual core-ral kitörölhetem a seggem a BF3-nál.
2012. júl. 18. 20:15
 6/11 SnakeDoc ***** válasza:
Úgyérted hogy az i5, ami négymagos, az ötvenezer.
2012. júl. 18. 20:21
 7/11 anonim ***** válasza:
De, az Intel is gyárt. i5 és i7 szériások Sandy/Ivy bridgel is már legalább négymagosak, ha jól emlékszem. De BF3ra meg játékra egy 955BE évekig jó lesz. Vegyél egy AM3-as alaplapot, bele egy 955BE-t, meg egy jó videokártyát hozzá, legalább 68xx/56x szériát, és viszonylag jó felbontásban elég lesz jópár évig, még BF3/Crysis 3 és társaira is.
2012. júl. 18. 20:24
 8/11 SnakeDoc ***** válasza:
Mondd csak, te hol láttál 5 magos CPU-t?
2012. júl. 18. 21:44
 9/11 A kérdező kommentje:
neten intel core i5 az nem az?
2012. júl. 18. 23:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem. Nem létezik 5 magos processzor.
2012. júl. 18. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!