Rá tudom rakni az alaplapomra az AMD Phenom II x4-et?
Figyelt kérdés
Most Intel Dual Core 3.0ghz processzorom van de lecserélném. Alapból ez van a gépben gyárilag. Nem tudom milyen az alaplapom, de HP Invent gépem van.2012. júl. 18. 20:05
1/11 anonim válasza:
Inteles lapra AMD procit? Szerinted? Persze hogy nem. Lapot is venned kell, meg ha most DDR2 van és az új lapba DDR3 megy akkor RAM-ot is.
2/11 anonim válasza:
Ha Intel processzorod van, akkor Intel-es socket (foglalat) van az alaplapodon. Az AMD gyártotta processzorok másféle foglalatba illenek bele, ezért másféle alaplapra is van szükséged. Az Intel híres arról hogy minden egyes kibaszott processzorhoz új foglalatot csinál, ezért még ha Intelesre is frissítenél, nagy valószínűséggel teljesen új alaplapot kéne venned.
Ha Phenom II szériás processzort veszel, akkor AM2+ vagy AM3 foglalatú, AMDs alaplap kell. Emellett még érdemes megnézni, hogy lehetséges-e a frissítés, valamint nem éri-e meg új gépet összerakni inkább. Nézd meg hogy elfér-e az alaplap, elég-e a tápegység, stb.
3/11 anonim válasza:
Venned kell egy am3-as alaplapot!
4/11 anonim válasza:
Persze, hogy rá tudod rakni, egyszerre tízet is.
5/11 A kérdező kommentje:
És az Intel nem gyárt 4magos procikat? Mert nekem gyártó mindegy, csak az Intel processzorai elég drágák. Az 5 magos 50 ezer. És ezzel a dual core-ral kitörölhetem a seggem a BF3-nál.
2012. júl. 18. 20:15
6/11 SnakeDoc válasza:
Úgyérted hogy az i5, ami négymagos, az ötvenezer.
7/11 anonim válasza:
De, az Intel is gyárt. i5 és i7 szériások Sandy/Ivy bridgel is már legalább négymagosak, ha jól emlékszem. De BF3ra meg játékra egy 955BE évekig jó lesz. Vegyél egy AM3-as alaplapot, bele egy 955BE-t, meg egy jó videokártyát hozzá, legalább 68xx/56x szériát, és viszonylag jó felbontásban elég lesz jópár évig, még BF3/Crysis 3 és társaira is.
8/11 SnakeDoc válasza:
Mondd csak, te hol láttál 5 magos CPU-t?
9/11 A kérdező kommentje:
neten intel core i5 az nem az?
2012. júl. 18. 23:34
10/11 anonim válasza:
Nem. Nem létezik 5 magos processzor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!