Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Táp 9000 forintig? 500W min.

Táp 9000 forintig? 500W min.

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 02:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

ha már fx 4100nál tartunk szerintem az i3 2120 jobb lene v 2100

vagy ha mégis amd én ink 965öt ajánlanám mint FXet

FXhez komoly tuningra van szükség teljesítmény eléréséhez (már pedig az FX tuning széria)

2012. júl. 17. 03:00
 22/31 A kérdező kommentje:
Igazából i3 még mindig 30k+, legfejlebb 29. fx4100-at meg már kapni 27 alatt.
2012. júl. 17. 03:10
 23/31 anonim ***** válasza:

Az én FX4100-ammal alap órajelen (3,6GHz) tökéletesen tudok játszani, filmezni, képet szerkeszteni. Azt alá írom, hogy a tuning potenciálját vétek nem kihasználni, de alapon is gyors kis proci.

Am én is a Phenom-ot ajánlom, nekem a 965 egy "álom proci" egy ismerősöm 955-öse is felveszi a versenyt az FX-emmel, szóval ezekben is van elég erő.

2012. júl. 17. 05:05
 24/31 anonim ***** válasza:

Igen eléggé fura hogy nem döntötted el hogy melyik vga-t választod de 500w-s tápot akarsz

Nekem van pár történetem az olcsó tápokról csak nem akarlak ezzel untatni a lényeg hogy egy 565W-s HKC táp nem bírta azt a konfigot amit most egy 500W-s FPS kisujjból kihajt

utána szétszedésnél amikor megláttam a belét jött a "ja már értem pillanat" első ránézésre inkább 350Wnek tűnt

Aztán egy ismerősömnek raktam össze egy kis költségvetésű gépet kicsit túlmentünk a keretén de ragaszkodtam a normális táphoz,kicsit nehezen akart engedni de rájött hogy megérte ,igaz hogy nem egy HIGH END PC de akkor is több órás használat után a táp ugyan olyan langyos és a hűtése is szinte minimumon jár és még így is van tartalék a későbbiekben még egy erősebb vgara vagy cpura

Szóval te is ha már beleszánsz az egészbe (sacc) 100 rugót akkor itt ne spóroljál

2012. júl. 17. 08:05
 25/31 anonim ***** válasza:

(A fentebbihez tartozik csak nem tudtam egybe küldeni )

Tényleg megéri akár plusz 5k is fölég ha a későbbi bővíthetőséget nézed meg marad benne egy kis tuning tartalék

A mai kínai világba nem csak a Wattot kell nézni mert ha jobban beleásod magad a tápok leki világába te is rájössz hogy ez csak papíron van úgy de nem biztos hogy ott lesz az a teljesítmény ahol kell

Illetve villanyszámlán sem elhanyagolható (fölég ha szinte ki sem kapcsolod mint én ) hogy ahhoz hogy a táp 300W-t leadjon csak 350W-t vagy 500W-t vesz fel a konnektorból és nyilván ami nem lesz használva azt hő formájában engedi el ami megint csak nem jó

Egy kis off : Hiába mondják nekem hogy az intel 3930k menyivel is jobb mint az amd buldózer 8 magosa akkor is minimum 2X anyiba kerül ,viszont nem jobb 2X ,nyilván van amelyik játékba sokkal jobb DE NE EGY JÁTÉKHOZ VEGYÉL GÉPET ,akár milyen jó is max pár hónap és abbahagyod

Nekem most egy AMD Phenom2 X6 1090T BE dübörög a gépbe (sajnos a gyári hűtése szó szerint ,és most jön csak az új),mikor vettem nekem is sokan mondta hogy intel így intel úgy meg hogy felesleges a 6 mag ,de lemerném fogadni hogy ezt az árkategóriás intelt sz@rrá veri ,gyári hűtéssel stabilan megy 3,6 felett de menne a 4 is csak azt már nem tudja hűteni fölég ilyen nyári melegbe viszont játékba nekem eddig mindenhez elé volt ,hattttalmas rakat progit (komolyabb kategória) zökkenő mentessen tudok több monitoron pakolgatni ,megnyitni inkább a ramom fogja vissza ,illetve 4 virtuális gépet simán kiszolgál még ha terhelve vannak is úgy hogy közbe nettezek ami nálam 10-20 lapot jelent :)

Nyilván ennyi erővel vehetnék csillagászati összegekért akár 2 db 16 magos opteront egy komolyabb munkaállomásokba való alaplapba de minek...

Nekem ez még később is böven elég lesz szinte mindenre fölég ha meglesz a szerver és csomó dolog oda költözik át

És csak egyszer kellet kicsit többet fizetnem (akkor 50k volt) ami most olyen 40 fele lehet már ahol van ,ami tényleg intelnél csak a belepő kategória

De én is elfogadom azt hogy "Teljesítménybe messze jobb az intel viszonyt általános felhasználóknak ár/érték arányba gyengébb"

2012. júl. 17. 08:26
 26/31 anonim ***** válasza:
Inkább mondd meg mennyi pénzed van összesen gépre...
2012. júl. 17. 09:57
 27/31 anonim ***** válasza:

"Egy kis off"

ÉS innentől kezdve a személyes tapasztalaton kívül csak baromságot írtál.

Nem, a 3930K több mint 3x annyi. Persze mihez nézzük. Az FX-8150 elég pofátlanul drága, ha a kisebbik 4 moduloshoz mérünk.

"nyilván van amelyik játékba sokkal jobb DE NE EGY JÁTÉKHOZ VEGYÉL GÉPET"

Az LGA2011 soha nem is a játék miatt volt, szóval hogy miért kevered ide ezt.

",de lemerném fogadni hogy ezt az árkategóriás intelt sz@rrá veri"

Na én meg tudom, hogy nem. Egy picit leragadtál a througput teljesítményél, míg az ilyen árba kapható intelek egy-egy szálast teljesítménybe megeszik. Szóval felhasználás irány függő.

"Teljesítménybe messze jobb az intel viszonyt általános felhasználóknak ár/érték arányba gyengébb"

Ez akkora egy baromság. Persze nem ott kell nézni, ahol az AMD már nem képviselteti magát, hanem ott ahol még igen.

2012. júl. 17. 10:54
 28/31 A kérdező kommentje:
fx4100 vs i3 van most versenyben, a kettő közül kell a jobbat kiválasztanom. Tesztek azt mutatják, hogy az i3 beveri valamennyivel az fx4100-at, de egy kicsit drágább is. Sokan az intelt javasolják. Nekem főképpen játékra kell és húzni nem szoktam és nem merek, mert régen egy cerka procim megöregedett és jobban belassult, mint alapból. Nem tudom, hogy az amd-t vegyem vagy szánjak rá még 2k és inkább az i3.
2012. júl. 17. 15:53
 29/31 anonim ***** válasza:
2k-d nincs rá? i3-mat vegyél.
2012. júl. 17. 15:56
 30/31 A kérdező kommentje:
Így is marha szűkös ... de azt hiszem, hogy az i3 jobb beruházás lesz, hiába kevesebb 2 maggal, elvileg gyorsabb mint az fx 4100-as amd.
2012. júl. 17. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!