Ehhez a géphez milyen táp és alaplap lenne a legjobb? -CPU: Intel Core i5 2500k -RAM: 4GB DDR3 1333MHz -Winchester: WD 1TB S-ATA -VGA: Gigabyte ATI HD7770 1GB DDR5 -DVD: LG S-ATA DVD-RW
"Baromság. Fx még i3-at sem fogja be"
Ez a baromság..
"Tápból én is FSP-t javaslok, mindenképp 80+-osat. Az sem baj, ha 400W fölött van, de a lényeg inkább hogy jó minőségű legyen, ne a leggagyibbat válaszd, mert nem csak a ráírt wattok számítanak."
Szóval akkor a Hexa nem 80+os és gagyi:D
"Annyi, hogy én inkább már Ivy Bridge-t vennék bele, főleg, ha hasonló árban hozzájutsz."
Ha nem IGPt használ fölösleg IB.
"Winyó okés, csak arra figyelj Sata 3-as legyen már.."
Mért kéne Sata3as?a 6Gbps csak az SSDknél jön ki.
"LG DVD író teljesen jó."
Akkor vegyél azt.
Rakj már össze a kérdezőnek játékra egy gépet :))
"Baromság. Fx még i3-at sem fogja be"
Ezt mire érted kedves válaszoló? Igenis beéri, a CMT-t pedig igen jól összebarkácsolta az AMD. Játékokban, és több szálon futó alkalmazásban nagyon is erős, és leginkább ez a mérvadó, nem az, hogy egy magban erős az Intel. (Kit érdekel, hogy 800x600-on 80-al több FPS van ,mint FX-nél)
Egy Fx-4100-nál játékhoz egy HD7850 teljesen elfogadható, annál erősebb VGA-hoz pedig ott a 6100.
"Annyi, hogy én inkább már Ivy Bridge-t vennék bele, főleg, ha hasonló árban hozzájutsz."
Bőven elég a Sandy i5 is.
"4G ram okés, de ott meg a késleltetést is nézzed, ne csak márkát, meg gigabájtokat. CSX, Kingston alá ne menj szerintem."
A Kingmax is ugyanolyan minőségi memória, ráadásul az egyik legolcsóbb a piacon. A késleltetés ddr3-as memóriánál nem mérvadó, inkább a frekvenciája. De az is csak gyíkfingnyi gyorsulás, és a magas freq. memót IGP-hez érdemes venni inkább.
"Videokártyából viszont nem javaslom a gigát, inkább ezerszer Sapphire. MSI-t se!"
Miért nem javaslod a gigát, mert selejtes, hamar tönkremegy a hűtő, gyenge a nyák? Baromság. Az MSI az egyik legjobb a VGA piacon Sapphire mellett, nagyon jó hűtéseik vannak.
"Még annyi, hogy a késúőbbiekben a ramnak lehet, fel fog menni az ára, kérdés persze mennyire."
Amint betör a piacra a DDR4, majd 2015 tájékán... addig figyelgesd a forint gyengülését, erősödését.
"Ha találsz 7770-est 2 gigával 1-2000-el többért, inkább azt vedd." Arra a VGA-ra felesleges a 2GB, amekkora felbontásra kell a 2giga, ott már bedöglik a kártya ereje.
7850re és a felett már mehet.
flr.-nek igaza van, az összeállítás aránytalan. Ehhez a VGA-hoz felesleges ez a proci. a CPU malmozik, a kártya meg izzad. Játékra meg pont, hogy erős VGA kell.
Konkrétum kellett kedves Hazardteam, hát megkaptad.
flr. a Hexa 80+-os, azon belül BRONZE kategória, ami pár %-al 80%-os hatékonyság felett van.
"flr. a Hexa 80+-os, azon belül BRONZE kategória, ami pár %-al 80%-os hatékonyság felett van."
Én tudom..Hazardteam írta hogy valami JÓ és NEM GAGYI TÁPOT KERESNE -mert mintha a HExa annyira szar lenne.főleg az árához képest-.
flr, meg a többiek: Kérdeztem a véleményeteket? Mert én nem emlékszem. Én a kérdezőnek írtam arra, ami kérdést feltett.
Összesen egyetlen mondanivalóm van felétek belepofa, kurv@okos "mindenben szakértő" netes megmondó emberkéknek:
Könnyűszerrel cáfolhatnám az állításaitokat 1-2 tökevidens kivétellel, de ez NEM chat, nem fórum és nem is rólatok szól, hanem a kérdezőről. Ezen kívül ott vannak az olyan tipikusan neurotikus attitűdből elkövetett, szándékos félreértelmezések, ferdítések, hogy én ezt meg ezt mondtam (pl. FSP tápnál) miközben az eredeti mondanivalómnak halovány lila köze nem volt és nincs is ahhoz, amit kihoztatok belőle, ahogyan a szájamba adott plusz rizsáknak sem, amiket nem mondtam.
Sok értelmét nem látom az ilyen figurákkal való vitázásnak és túl azon, hogy se kutyám/se macskám nem vagytok, még csak emberileg sem becsüllek titeket semmire az az igazság. Úgyhogy részemről ennyit voltam hajlandó kapcsolatba kerülni veletek, se a stílusotok, se a "hozzáértésetek" mértéke nem üti meg azt a szintet, ami számomra fikarcnyit is jelenthetne.
További jó belepof@zást, kioktatást, szándékos mondat félreértelmezést/kicsavargatást és mielőbbi gyógyulgatást, jobbulást kívánok. bye
Ez az gyerekek, ez kell, de ha már el lett kezdve.
Hazardteam
A felháborodást megértem, csak épp te nem értesz itt egy-két dolgot.
Oké te a kérdezőnek írtál, bár tettél egy kisebb megjegyzést az FX-ekre, de ezt majd később.
Mivel veled nem értettek egyet, ergo azt mondják baromságokat írsz, ezért beléd kötöttek, hogy ne vezesd félre a kérdezőt. Ebben semmi kivetni való nincs, a gyk tele van hülyékkel akiket le kell rendezni, ne más pénzével szórakozzanak.
"Könnyűszerrel cáfolhatnám az állításaitokat"
Ez már egy tele offolt kérdés, tedd meg, mert ennyiből nekem és valószínűleg a kérdezőnek is az jött le, hogy nem tudod megvédeni állításaidat.
Na de, hogy rátérjünk picit itt mindenkire.
"Baromság. Fx még i3-at sem fogja be, ráadásul itt van hamarosan a pille, a trinity meg már most is."
Egy-egy szálas teljesítménybe teljesen igaz ott az FX elvérzik egy Sandy i3-al szembe is. A througput teljesítményben pedig a 6100 a nyerő, ez tagadhatatlan.
A trinityből meg még nincs desktop dobozos verzió nyár végéig, vagx ősz elejéig.
"A "sokkal jobb" azért elég túlzás mikor eleve úgy indul, hogy Fx:)"
Egy HD 7850-et az ember nem kis felbontás alacsony grafikával akar használni, és azért nem is egy olyan izmos kari amit ne lehetne megfogni, ergo egy FX-6100 simán elég mellé. A régi játékok meg más tészta, még ha CPU limit is lesz, akkor a kellő fps többszöröse is meg lesz.
"Winyó okés, csak arra figyelj Sata 3-as legyen már.. "
Ezt se értem miért, hisz nem nagyon látni vinyót aminek a SATA2 sávszele ne lenne elég. Egy ok van amiért megértem, az az, hogy olcsóbb már a 3-as mint a 2-es.
"Videokártyából viszont nem javaslom a gigát, inkább ezerszer Sapphire. MSI-t se!"
A gigát én se, de az MSI-t most nem értem. Persze az MSI egy kalap szart gyárt alsó és közép kategóriában, a cyclone már elfogadható, de a twin frozr-ok egyetlen kínja a hangjuk, minden más tekintetben nagyon jók.
"LG DVD író teljesen jó."
LG ODD-kre rengeteg a panasz, nem csoda ha nem szokták ajánlani.
"Ha találsz 7770-est 2 gigával 1-2000-el többért, inkább azt vedd."
Nem hinném, hogy 1-2K-val drágább, ezért a felárat se értem, hisz hiába a MAx Payne 3 agy Shogun 2 amik full HD-n megesznek 2 giga VRAM-ot, ha kevés hozzá mint GPU. A 2 gigás változat értelmét egy esetleges CF megoldásnál látni.
"DE nemsokára itt a HSA"
És? A HSA egyértelműen az integráció szülötte, APU-k miatt kitalálva, így nem nagyon értem, hogy kerül egy dVGA-hoz ez.
"illetve ezek ilyen alibi reklám szövegek inkább gyártók mindég igértek füt fát muszáj nekik"
Itt az egész már az APU-k felé ment el, ami nem marketing, változtatni muszáj volt. Ha e jobban érdekel akkor privátba kérdezz, bár inkább majd megadom a GYK-s mentorom nevét.
"Ha nem IGPt használ fölösleg IB."
Attól függ. Ha azonos áron van kb ugyan az csak IB-be akkor miért ne lehetne jobb vétel mint a sandy?
"A késleltetés ddr3-as memóriánál nem mérvadó, inkább a frekvenciája."
Nem memóriaigényes műveletnél(vagy APU-nál) a gyorsabb ramoknak az ember nem nagyon veszi hasznát, szóval fölösleges az 1333Mhz-s CL9-asnél gyorsabb.
"Miért nem javaslod a gigát"
Sok windforce panasz van, ha meg nem is hibás, akkor hangos. Persze egy MSI TF is hangos, csak azoknál a kártyáknál amire olyat tesznek rohadt nagy a tuningpotenciál.
"Amint betör a piacra a DDR4, majd 2015 tájékán"
Jövőre már jön szerverbe, 2015-be asztali verzióra fog debütálni, valószínűleg az intel skylakkel.
"Hexa 80+-os, azon belül BRONZE kategória,"
A Hexa 80+ standard értékelést kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!