Ezekről a kódnevekről mit lehet tudni?
Sziasztok!
Nagyjából képbe vagyok én a mostani felhozatalról CPU téren, de nemrég olvastam össze vissza néhány meg nem jelent CPU-ról ilyen kódneveket. Szerintem nagyon érdekesek, esetleg nem tudnátok írni néhány olyan CPU-t amik még nem jelentek meg? Esetleg ha tudtok róluk valamit még annyit.
Konkrétan mire gondolsz?
AMD-nél most a Trinity APU megjelenése jön (FM2), vagyis már a nyakunkon van. Utána talán ősszel jönnek az új Vishera FX-ek Piledriver modulokkal (AM3+). Jövőre meg a Kaveri APU Steamlorrel magokkal(FM2).
Intelnél jövőre jön a Haswell APU LGA1150-es tokozással.
Ezek fantázia nevek, a boltokba nem így fognak kikerülni. pl az LGA1156-os i7/i5-ök neve a lynnfield, a 2 magos i5-öké a clackdale stb...
Hogy a kérdésre is válaszoljak.
AMD
A brazos 2.0 utódja lesz a Kabini, annak utódja a Samara.
AM3+-ba nemsokára jön a vishera, ami piledriver modulokkal operál. Elvileg erős rágyúrás lesz az egyszálas teljesítményre.
Nemsokára itt a desktop dobozos Trininty(Llano utód). Előrelépés, hogy már piledriver modulokat kap, és VLIW5-ös IGP architektúrát. Utódja a Kabini, oda már bevezetésre kerül a GCN architektúra, és a modulokat is optimalizálják, ezek lesznek a steamroller modulok.
Ennél az APU-nál pl már a GPU hozzátud majd férni a CPU virtuális címteréhez is, ergo nem kell rendszer memóba másolni adat cserénél.
Ez után lévő APU-ról nem sok mindent tudni, egyedül, hogy itt mélyül el elvileg az integráció, és CPU téren(már ha lehet ezt mondani) is nagy fejlődés lesz az excavator modul.
Intel: Erről nem sok minden van, az IB utódja a haswell. Ez erősen rágyúr az IGP-re. Utódja ugyanúgy LGA1150-be fog illeszkedni, az lesz a broadwell. Aztán egy foglaalt csere után jön a skylake.
nV-nél meg jön a maxwell, ne arról se tudni kb semmit(AMR-el készül).
Hú, hát köszi neked is! Hát lehet kicsit nagy fába vágtam a fejszémet, nem nagyon vágom az olys amit írtatok mint pl az steamroller stb...
Na mindegy is, majd bele tanulok. Köszi nektek, mentek a zöldek!
Hart, itt-ott belekavarodtál :)
A Trinity IGP-je VLIW4 lesz, nem VLIW5. Az utódja pedig a Kaveri, nem a Kabini. A Kabini a Brazos 2.0-t váltja majd. A Samara pedig nem a Kabini utódja, hanem alá lesz pozícionálva, tabletekbe szánják.
Legalábbis Én így tudom.
Am kösz, hogy szólsz át se olvastam, és eléggé megkavartam a dolgokat.
Új tapasztalat: Ezentúl olvassak vissza mert ez lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!