Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezekről a kódnevekről mit...

Ezekről a kódnevekről mit lehet tudni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyjából képbe vagyok én a mostani felhozatalról CPU téren, de nemrég olvastam össze vissza néhány meg nem jelent CPU-ról ilyen kódneveket. Szerintem nagyon érdekesek, esetleg nem tudnátok írni néhány olyan CPU-t amik még nem jelentek meg? Esetleg ha tudtok róluk valamit még annyit.

2012. júl. 11. 20:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Konkrétan mire gondolsz?

AMD-nél most a Trinity APU megjelenése jön (FM2), vagyis már a nyakunkon van. Utána talán ősszel jönnek az új Vishera FX-ek Piledriver modulokkal (AM3+). Jövőre meg a Kaveri APU Steamlorrel magokkal(FM2).

Intelnél jövőre jön a Haswell APU LGA1150-es tokozással.

2012. júl. 11. 20:20
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi! hát valami olyasmire amit írtál :)
2012. júl. 11. 20:22
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Ezek fantázia nevek, a boltokba nem így fognak kikerülni. pl az LGA1156-os i7/i5-ök neve a lynnfield, a 2 magos i5-öké a clackdale stb...

Hogy a kérdésre is válaszoljak.

AMD

A brazos 2.0 utódja lesz a Kabini, annak utódja a Samara.

AM3+-ba nemsokára jön a vishera, ami piledriver modulokkal operál. Elvileg erős rágyúrás lesz az egyszálas teljesítményre.

Nemsokára itt a desktop dobozos Trininty(Llano utód). Előrelépés, hogy már piledriver modulokat kap, és VLIW5-ös IGP architektúrát. Utódja a Kabini, oda már bevezetésre kerül a GCN architektúra, és a modulokat is optimalizálják, ezek lesznek a steamroller modulok.

Ennél az APU-nál pl már a GPU hozzátud majd férni a CPU virtuális címteréhez is, ergo nem kell rendszer memóba másolni adat cserénél.

Ez után lévő APU-ról nem sok mindent tudni, egyedül, hogy itt mélyül el elvileg az integráció, és CPU téren(már ha lehet ezt mondani) is nagy fejlődés lesz az excavator modul.

Intel: Erről nem sok minden van, az IB utódja a haswell. Ez erősen rágyúr az IGP-re. Utódja ugyanúgy LGA1150-be fog illeszkedni, az lesz a broadwell. Aztán egy foglaalt csere után jön a skylake.

nV-nél meg jön a maxwell, ne arról se tudni kb semmit(AMR-el készül).

2012. júl. 11. 20:23
 4/14 A kérdező kommentje:

Hú, hát köszi neked is! Hát lehet kicsit nagy fába vágtam a fejszémet, nem nagyon vágom az olys amit írtatok mint pl az steamroller stb...

Na mindegy is, majd bele tanulok. Köszi nektek, mentek a zöldek!

2012. júl. 11. 20:28
 5/14 anonim ***** válasza:

Hart, itt-ott belekavarodtál :)

A Trinity IGP-je VLIW4 lesz, nem VLIW5. Az utódja pedig a Kaveri, nem a Kabini. A Kabini a Brazos 2.0-t váltja majd. A Samara pedig nem a Kabini utódja, hanem alá lesz pozícionálva, tabletekbe szánják.

Legalábbis Én így tudom.

2012. júl. 11. 20:35
 6/14 anonim ***** válasza:
Igaz, kissé elkavartam magam. a HD 6900-ban(vagyis caymanban) használt VLIW4 lesz, a fene se tudja miért írtam az 5-öt. A Kabinit meg oda írtam a B2.0-hoz és a Trinity után is. Igen, a Trinity utódja a Kaveri APU lesz.
2012. júl. 11. 20:38
 7/14 anonim ***** válasza:
A Samara meg tabletbe lesz(win 8 fog elvileg futni azokon), de időrendben a kabini után jön. E kapcsán emlegetik a Brazos T szériát.
2012. júl. 11. 20:43
 8/14 anonim ***** válasza:

Am kösz, hogy szólsz át se olvastam, és eléggé megkavartam a dolgokat.

Új tapasztalat: Ezentúl olvassak vissza mert ez lesz :)

2012. júl. 11. 20:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha előtte nem gondolom át alaposan, és hirtelen írok, én is belekavarodok ebbe a sok hülye névbe :D
2012. júl. 11. 20:46
 10/14 anonim ***** válasza:
Jah, legalább szerver szinten az AMD városneveket kezdett el adogatni, nem ilyen f@szságokat, azokon könnyebb eligazodni :)
2012. júl. 11. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!