Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD-re telepítenék Windowst,...

SSD-re telepítenék Windowst, jó lesz ha így csinálom?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy HDD van a gépemben, és az a célom, hogy egy teljesen új, szűz operációs rendszer kerüljön fel, de már az SSD-re. Utánaolvastam és erre jutottam:

Először kiveszem a HDD-t és beteszem az SSD-t. Az SSD-t formázom majd DVD-ről feltelepítem rá az op. rendszert. Visszarakom a HDD-t és az SSD-ről bootolva bekapcsolom a gépet. Végül formázom és összevonom a HDD partícióit.

Először csinálnék ilyet, de előtte megkérdezném, hogy jó lesz-e így? Amikor már csak az SSD lesz bent (op. rendszer telepítés előtt), hogy tudom majd leformázni? Amikor bekapcsolom lesz egy ilyen opció vagy a windows telepítése során tudom majd?

2012. júl. 10. 11:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Minek veszed ki a HDD-t? Nem kell kivenni, a Win7 telepítése közben meg tudod adni hogy hova aakrod telepíteni, tudsz partíciuókat törölni, létrehozni, formázni, mindent meg lehet csinálni.
2012. júl. 10. 11:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, le tudod majd formázni a windows telepítése előtt.

[link]

Ha rá kattintasz a "Drive options (advanced)"-re (vagy ha magyart raksz fel akkor ara ami a helyén van) akkor lesz olyan hogy formázás. De a HDD-t is formázd le vagy azon is rajta szeretnéd hagyni az OP rendszert? És ahhoz hogy feltelepítsd a Windows-ot nem kell kivenni HDD-t, elég ha a BIOS-ban beállítod, hogy először DVD-ről, másodszor meg az SSD-ről bootoljon.

2012. júl. 10. 11:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van. Nem kell kivenned vagy lehúznod a HDD kábeleit. A Win7 telepítése közben meg tudod adni hova szeretnéd telepíteni. Amúgy a HDD-t le tod formázni a Win7 telepítővel is.
2012. júl. 10. 20:42
 4/4 anonim ***** válasza:
én ki szoktam húzni uj win telepítésnél a hdd-imet, mert nem egyszer volt rá példa, hogy nem indult a win ha a másik winyót nem dugtam vissza,persze ez akkor volt mikor minden winyóm be volt dugva.
2012. júl. 11. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!