Milyen nagyon olcsó TP-link routert tudtok javasolni ilyen feltételek mellett? /Lenn/
Szeretnék egy TP-link típusú routert venni... A routernek kb. 50-100m-en kéne teljesítenie ezekkel a feltételekkel:
- A router az ablakhoz közel lenne és arrafele "nézne" amerre én venni szeretném mobilon.
- A routert mivel az ablakhoz nagyon közel tenném egy szúnyogháló ami akadályozná valamint előttünk 3 fa található még ami gyengítené ahogy olvastam. A ház pedig panel , legfelsőn lakunk. A földtől mért távolság ~12m.
Megoldható -e ilyen feltételekkel legalább akkor az 50m?
Az értelmes válaszokat előre is megköszönöm.
Ezt nem értem.
Tehát te a panelba raknád a routert, de nem is itt akarod használni, hanem kint a ház előtt az utcán?
Egyébként TP-Link-et hanyagolnám Linksys (Cisco)-t vennék csak.
Linksys-hez képest gagyi a TP-Link.
Kérdező: miért nem jó ha a házba használod? Ha már kimozdulsz ne a telefonodon legyél.
Megbízhatóbb/jobban működő.
Papíron lehet ugyanaz, de gyakorlatban nem.
Belépő szintem a Linksys/Cisco is gagyi. Erősen visszabutított modellje vannak csak. És ami még negatívum, hogy ostoba módon a beépített antennákat részesítik előnyben, és ráadásul nem is cserélhető, ami nem éppen a nagy hatótávról ábrándozók álmát váltja valóra.
Amennyiért megveszel egy alap Linksys -t azért már ultra modern TP-Link -et kapsz, ami nincs alul tervezve és még az alternatív firmware -eket is benyeli.
Én pl. egy TL-WR1043ND -t használok OpenWrt -vel és 25 Mbps -os nettel. Megy mint az óramű, nem szakadozik pedig torrent -ezésre is használom, egy külső vinyó van rákötve. Véleményem szerint nem éri meg a többletköltség magánszemélyeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!