UPC kábelnet, cisco modem, német (FritzBox) setup-os router? Hogyan tovább?
Figyelt kérdés
netet szeretnék megosztani 2 gépnek, a routerben gondolom nem kell PPPoE-t állítani, azt a modem elintézi, csak a DHCP miatt kell a router. Ha jól sejtem a modemből jövő LAN kábelt a routernél nem a DSL feliratba megy hanem a LAN-ok valamelyikébe, és a két klienst is ezekre dugom. Így elvileg beállítás nélkül mennie kell ha a DHCP engedélyezve van.2012. júl. 5. 18:00
1/2 Panda Péter válasza:
hát ha a netet a LAN portba dugod akkor az ég világon nem fog működni. általában mondjuk nem DSL-nek, hanem WAN-nak szokták írni a net portját, de oda kell dugnod. a routerben meg kell adnod az internet csatlakozás adatait, hogy fel tudjon lépni a modemen keresztül.
2/2 A kérdező kommentje:
Pedig DSL-nek van írva, direkt néztem.
Azért kérdeztem, hogy így működik-e mert kipróbáltam egy másik hálózaton, a kábeleket a LAN portokba dugtam, igaz ebben az esetben van még egy router amin be van állítva a pppoe. Ebben az összeállításban (LAN portokra dugva) gondolom switchként működik a második router mivel volt net.
2012. júl. 5. 18:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!