Mi baja volt a gépemnek?
Egy őrája bekapcsoltam és lefagyott az alaplap üdvözlőképernyőjénél. Ezt mindig megcsinálta amikor bekapcsoltam a gépet,úgyhogy már készöltem is a szervízbe mikor még egér billenytyűzet nélkül tettem egy utolsó próbát és lám elindult. És mostmár nem fagy le. miért fagyott le.?
egyébként egy asus m2n-e sli alaplap
Szia!
Vagy a tápegység, vagy maga az alaplap hibája. Szervízben sem tudnak vele mit kezdeni, max kipróbálják egy másik táppal, ha azzal sem jó, akkor pedig alaplapcsere. Hasonló tudásra alaplap aminek az ár/érték aránya is elég elfogadható, az Asrock N68C-S UCC. Bolti ára 12500Ft, 2 ezret munkadíjnak számolj rá. (Szerintem nagyobb esélyel alaplap.) (Nem most kezdtem a szakmát..)
Remélem tudtam segíteni,
Üdv!
oké köszi a válaszaidat.És akkor most ez az alap tönkrement?
mert most már kifogástalanul bekapcsol a gép.
és alapcserekor milyen teendőim vannak?
rendszer ujratelepítés?
bios telepítés?
remélem nem kérdeztem túl sokat. Köszi
Szépestét!
Nos ez az alaplap nem ilyen egyszerű dolog. Személyes tapasztalatom, nem is olyan rég, volt a kezem alatt egy mint később kiderült, alaplaphibás gép. Behozta a tulaj, nem volt egyértelmű utalás a panaszok alapján. Nem indul leáll rajt ez az, hol bekapcsol és semmi baja, hol nem. Próbáltuk mindennel, új OP rendszer, RAM csere stb.. Nem volt jó. Meguntam, kicseréltem benne az alaplapot, lás csodát jó lett. Ezen kívül ez az eszköz csatlakoztatós dolog is érdekes. Az egér 12, a billentyűzet szintén 12V ot vesz le, ha PS/2-es, akkor 7et, de a lényeg ugyanaz. Az alaplapon a portok nem közvetlenül a tápról, hanem az alaplapról kapják az áramot. Az alaplap áramellátása elég összetett,és ha valami miatt borul, akkor eleve nem fog működni a rendszer. Jelen esetben említetted, hogy kihúztad az egered és a billentyűzeted. Utalhat alaplap hibára, hisz mint említettem, ezek az eszközök onnét kapnak áramot. Utalhat táp hibára, hisz lehet, hogy a táp nem ad elég áramot, ha be van kötve minden. Így csakis ezt a kettő dolgot tudom mondani. Ha most kifogástalanul megy a rendszer, akkor valószínű alaplap hibás lesz. Érdemes bevinni egy szakszervízbe, megnézetni és kiméret multiméterrel az alaplapot, hogy biztosra mondható legyen, hogy nincs baja. Ha viszont mégis alaplap csere lesz a dolgokból (nagy esély van rá) akkor az általad írt alaplaphoz az a lap áll legközelebb, amit írtam, sőt, komolyabb is, hisz van benne RAM gyorsítás, AM2/AM2+/AM3/AM3+ procikat támogat. RAMból DDR2/3 belemegy. Ár érték aránya remek.
Alaplap csere esetén a kérdéseidre a válasz:
Rendszer telepítés? - Nem, a rendszer a vincseszteredről fut, az első indításkor fel fogja ismerni az új eszközöket (alaplapi buszok, chip készletek). Semmi más zehendőd nincs, mint amit az alaplap mellé kapsz CD, a rajta lévő dolgokat feltelepíted. Ezek a fontosabb Driverek, illesztők. (Proci, chipkészlet, audio, lan, északi híd stb..)
BIOS telepítés? - Nem. A BIOS-t mindig a gyártó telepíti az alaplapjára, minden új alaplap rendelkezik BIOS-sal. Neked ezzel semmi dolgod.
Remélem tudtam segíteni!
Ha bármi kérdésed van, írj bátran, késséggel válaszolok!
Üdv.
Üdv. Köszi.Az említett alaplapot meg fogom rendelni,de úgy döntöttem amíg nem jelentkezik újra a probléma addig ezt használom.Az lenne még az utolsó 2 kérdésem,hogy Ha végleg befuccsol a jelenlegi lapom, akkor ram és a többi hozzákötött dolog nem mehet tönkre?
illetve az új alaplapot windows alól telepítsem ,ugye?
Üdv.
Üdv ismét!
Az alaplaphoz kötött dolgok feszültség ingadozása miatt tönkremehetnek, károsodhatnak. Bár, amíg nem tapasztalod ismét a problémát, addig igazán nagy baj nincsen.
Az új alaplaphoz tartozó drivereket természetesen operációs rendszerben kell telepíteni. A régi rendszered több mint valószínű, hogy miután bekötötted az új alaplapod, el fog indulni. Felismeri az eszközöket a CD segítségével és kész is.
Remélem hasznos volt az info.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!