Ehhez az alaplaphoz passzolnak a felsorolt kártyák?
Alaplap: ASRock M3A UCC
2 kártya:
Mennyire éri meg az erősebb kártyát megvenni ?
Ezt hiába linkeled, én csak ennyit tudok felfogni belőle:
6790:
Up to 840MHz Engine Clock
1GB GDDR5 Memory
Up to 4.2Gbps Memory Data Rate (GDDR5)
Up to 134.4 Gbps memory bandwidth (maximum)
Up to 1.34 TFLOPs compute power
TeraScale 2 Unified Processing Architecture
800 Stream Processors
40 Texture Units
64 Z/Stencil ROP Units
16 Color ROP Units
High Speed 256-bit GDDR5 memory interface
6850:
775MHz Engine Clock
1GB GDDR5 Memory
1000MHz Memory Clock (GDDR5)
128 Gbps memory bandwidth (maximum)
1.5 TFLOPS compute power
Double slot form factor
TeraScale 2 Unified Processing Architecture
960 Stream Processors
48 Texture Units
128 Z/Stencil ROP Units
32 Color ROP Units
Órajelben, és sávszéleségben erősebb a 6790, de az apróságok (Stream Proceszorok, Textúrázók...) pedíg a 6850 oldalára billentik a mérleget. Nem nagyon értek a videókártyákhoz, de az alap tudás nagyjából megvan, ez valamiért nem meggyőző...
nVidia vs. AMD:
AMD-vel csak az a problémám, hogy még egyik játékban sem láttam HD3D támogatást, és boltokban sem lehet kapni HD3D kit-et. Akkor ez most hogy is van ?
Nem csak az értelmetlen káromkodással lehet eredményre jutni, hanem azzal is, ha inkább megpróbálod meggyőzni a másikat.
Én is a HD6850-re tenném a voksomat.
Játékok alatt sokkal jobban teljesít, ergo a 6850 még fogyasztásban is alázza a 150W-os TDP-jű 6790-et.
a GPU-juk ugyanaz, mindkettő Barts, de a 6790 esetében egy emelt órajelű gpu-val van dolgunk, de sajnos a hiányos texturázó egységek számával, ez pusztán csak parasztvakítás és áramzabálás.
A 6850-et vedd.
#14:
Ezek már számomra is feldolgozhatóbb információk, itt egyértelműen elválik hogy melyik az erősebb. Ezek láttán eléggé lelkes lettem, mert jelenleg a HD5550-esem épp hogy elviszi a BF-et, Crysis 2-t minimum grafikaán 30FPS körül, túlhajtva is max 40.
Köszi a segítséget, neked jár a zöld, #10 pedig piros tojást kap...
Én ezt venném:
A HD7770 6850 szintű, és az új driverekkel folyamatosan gyorsul a GCN(van, ahol a HD7770 a HD6870-et is megközelíti), és kevesebb fogyasztás, új technológiák... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!