Jó így a konfig vagy cseréljem le a videokártyát?
Szeretnék új gépet venni. Összeraktam magamnak egy konfigot, de nem vagyok benne biztos, hogy elég lesz-e a videokártya.
ASRock B75 alaplap, Intel Core i5 2320 processzor, Corsair Vengeance 1600 MHz 4 GB RAM, Sapphire HD 6850 videokártya, WD 1 TB Caviar Blue HDD.
Elég ez a videokártya az elkövetkezendő 2-3 év játékainak rendes futtatására? (nem kell full hd, max beállítások vagy ilyesmi, kompromisszumokra hajlandó vagyok) Vagy még gondolkoztam a HD 7850-en, de az azért már jóval drágább...
Mi a véleményetek?
"A válaszíró 7%-ban hasznos válaszokat ad."
Azért ez ütött. :D
Amúgy jókat írt.
Elég lesz az. Ha visszatekintünk a Hd4xxx szériára, nagy siker volt, és a 4700 és 4800 széria a mai játékokat is viszi közepes beállításokon. Én egy 4830-at vettem 2009 tavaszán, az tavaly szeptemberig kiszolgált, nagyon jól ment rajta minden. Azóta 6870-em van, amit részben egy 22"-os monitor mellé vettem, hogy nagy felbontáson is elég legyen.
Fejlődik fejlődik a hardvervilág, de szerencsére nem annyira gyorsan hogy a jövőhéten kijő játék már ne menjen rajta. Tehát ha 2-3 évre tervezel, akkor szvsz elég lesz a 6850.
"Azért majd 2-3 év múlva gyertek vissza, kíváncsi leszek."
Te is jól tudod, hogy lehetséges az is. Persze nem lehet megmondani mi lesz akkor. A tendencia azt mutatja, hogy elég lesz, de ebbe benne van, hogy azóta ugyanarról a konzol generációról portolnak. Most, hogy talán jövőre jön az új megint kitudja mi lesz.
A másik a homogén több magos CPU-k távozása desktop piacról, a vishera után már csak heterogén programozhatókat fognak gyártani desktopra, a "régi megoldás" már csak szerver szinten marad meg, de ott is előjönnek majd az APU-k, jól látható például azon, hogy FirePro GPU-val szerelnek néhány Trinityt szerverbe.
Mivel ez egy új irány, és akármennyire nem tetszik a szoftver fejlesztőknek az összes nagyobb gyártó arra jutott, hogy így lesz ezentúl nekik is rá kell állni. Persze kérdés, hogy ez mikor tör be.
Szóval kissé megjósolhatatlan, bár szerintem 2 évet ki kell húzni a HD 6850-nek lazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!