Milyen konfigot ajánlanátok 80-110 ezer között?
Elsősorban 720p-s MKV-k lejátszására illetve néhány évvel ezelőtti játékok futtatására használnám (pl. Need For Speed), de amikor éppen nem játszok szeretnék rajta BOINC projekteket futtatni (Einstein@Home, MilkyWay@Home, Collatz Conjecture).
Tehát mindenképpen olyan videókártyát szeretnék ami CUDA-kompatibilis (ATi kártya esetén OpenCL kompatibilis), és képes dupla pontosságú ("double precision") számításra. A GeForce GTS450-et néztem ki, egészen pontosan az ASUS GeForce ENGTS450/DI/1GD3-at:
Mi a véleményetek erről a kártyáról, illetve milyen alkatrészeket ajánlanátok köré? Nagyjából ezek lennének a "követelmények":
- Tápegység: ne nyírja ki a gépet, illetve bírja el a videókártyát.
- Gépház: jól szellőzzön, ne olvadozzon odabent semmi.
- Alaplap: SATA2 (3Gbit/s) csatlakozók, 2db PS/2, megbízható hálókártya, tudjon USB-ről bootolni.
- Processzor: Intel, 2-4mag (esetleg HyperThreading), viszonylag normális méretű gyorsítótár.
- Memória: 4GByte DDR3 bőven elég (szerintem még sok is). Egy ~7ezer forintos 2x2GByte DDR3-1333MHz Kingmax kit volt idáig a legszimpatikusabb.
- Videókártya: double precision, CUDA és/vagy OpenCL kompatibilitás, jó hűtés (80-90 celsius fölé ne nagyon menjen), D-Sub kimenet (a monitoromon nincs HDMI).
- Merevlemez: 320-1000GB, strapabíró (folyamatos 20Mbps olvasást [torrent] kellene kibírnia, legalább 3-4 évig).
- ODD: megbízható DVD-író (DVD-R-t és DVD-RW-t kellene írnia-olvasnia évente pár alkalommal, sebesség nem lényeges).
Alapnak ez:
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX
ASROCK H61M-VS
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002
NEC AD-7280S Fekete OEM
FSP Hexa 400W
ASUS TA-711
ez eddig összesen: 86.760 Ft
ha nemszoktál nagyon sokat játszani vagy nincsenek nagyon nagy igényeid akkor elég az integrált és én a helyedben valamilyen professzionális kártyát választanék..
pl. ezt: [link]
De esetleg ha OpenCl is jó akkor meg megvárnám a Trinityket és azzal jobban kijönnél.
Köszönöm.
> én a helyedben valamilyen professzionális kártyát választanék..
A Quadro NVS300-nál ha jól látom a GeForce GTS450 négyszer erősebb, és nagyjából ugyanannyiba kerül. Sőt, most nézem hogy még olcsóbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!