Baj ha be van dugva amikor nem használom akkor is?
A laptopomból kivettem az akkumulátort, mert többnyire úgyis itthon használom a gépet és hálózatról táplálom. Néha két hetente egyszer belerakom az akksit, h kicsit azt is használjam.
Na most, a laptop fixen az asztalomon van, alatta a hűtőventilátor. Ha használni akarom, bedugom a konektorba (áram alá helyezem) és bekapcsolom. Ha nem használom leállítom és kihúzom.
Ha nem húzom ki, vmennyi áram alatt van, mert egy kis fehér led világít a hálózati töltő csatlakozója mellett. Ha kihúzom, természetesen semmi sem világít.
Egy HP Pavilion g6-os laptopról van amúgy szó.
Várom hozzáértők válaszát!
Nem tudom mennyi a készenléti fogyasztása. Próbáld ki, hogy ha nem használod, akkor a tápon a "doboz" meleg-e. Ha elég meleg, akkor szerintem valamennyit fogyaszt kikapcsolt állapotban is, úgyhogy jobb lenne, ha kihúznád vagy kapcsolós konnektorral lekapcsolnád. Az árampazarlástól eltekintve szerintem nem gond.
Az akkumulátort pedig - ha Li-ionos, mint az enyém - jobban tennéd, ha ritkábban vennéd elő és nem max.-ra töltve raknád el. 60-70%-os töltöttséggel sokkal tovább fogja bírni kapacitáscsökkenés nélkül, mintha 99%-ra feltöltve tárolod. Szóval kb. félig merítsd le, és úgy tedd el, és szerintem havonta elég, ha előveszed.
Jaja, az akksit úgy tárolom, ahogy te is írtad. Talán itt válaszoltad mert kb ugyanazt írtad, mikor azzal kapcsolatban kérdeztem. :D
Köszi a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!