Hogy lehet megállapítani a processzormagok számát, a processzor nevéből?
Úgy értem, hogy hogy állapítsátok meg, egy processzor nevéből hogy hány magos?
Mi az a szócska, ami elárulja?
Előre is köszi, megy a a zöld kéz.
AMD-nél X2, X4 (gondolom egyértelmű, hány mag), intelnél meg duo vagy dual (2), vagy quad (4)
az újabb intel i szériánál és amd fx prociknál nem tudom, hogy kell megállapítani névől, de guglizz rá
fx 4xxx -> 4 mag
fx 6xxx -> 6 mag
stb.
Köszönöm mindenkinek!
Esetleg egy olyan oldalt tudtok linkelni, ahol megtalálható az összes processzor leírása?
Ilyenre gondoltam :)
Köszi!
"intel i szériánál és amd fx prociknál nem tudom, hogy kell megállapítani névől"
FX-nél ami 4-el kezdődik az 2 modulos, ami 6-al az 3, ami 8-al az négy.
Intelnél meg desktopba már más a helyzet, van két magos i5, 6 magos i7 stb...szóval csak úgy névből nem.
Kérdező olvasással. Legtöbben akik hardverekkel foglalkozunk, akár hobbi szinten is, elég sokat tájékozódunk a modellekről, már megjelenés előtt is, tehát más kapásból vágjuk, a legjellemzőbbeket egy adott CPU-ról. No meg hát a CPU ezen szegmensébe össz-vissz 2 gyártó van. Amúgy meg egyszerűen a gyártó oldalán rákeresel a CPU-ra, és ott le lesz írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!