Hogyan tilthatnám le egy videokártyán a VRAM egy részét?
Halott kártya, kukába való, de én még próbálok vele ügyködni, hátha valami módon használhatóvá tehető.
Kisebb területen mintás a kép, esélyesen VRAM hiba. Talán ha le tudnám tiltani a VRAM egy részét, akkor ha szerencsém van, és a hiba pont a nem használt részbe esik, akkor még nem kéne kidobni.
Egy Sapphire 4850 512 megás kártya lenne, méghozzá a dual slot hűtős változat.
Nem találok ebből a kártyából 256 megáshoz való BIOS-t. Létezik ilyen kártya egyáltalán, érdemes vadászni? HD 4670 a legerősebb és leghasonlóbb, amihez 256 megás BIOS-t találok. De azon a GPU is más, kisebb az esélye, hogy működne.
Egyáltalán a kártya a BIOS-ból veszi az információt, hogy mennyi VRAM-ot használhat, vagy hardveres úton érzékeli?
Mi a helyzet egyes memória chipek fizikai eltávolításával? Mit szólna hozzá a kártya? El se indulna? Próbálná a semmit írni, és belehülyülne?
Ötleteket, tapasztalatokat szívesen várok. Még egyszer hangsúlyozom, ez egy nem használt, hibás kártya, és csak a kihívás miatt próbálom feltámasztani, van helyette másik. BIOS módosítás és flashelés területén otthon vagyok, sokszor csináltam már, ha nem is ilyen formában, ez nem akadály.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!