Külső winchestert meg lehet valahogy osztani 2 gépre?
Ezt hogy gondolod?
Kihúzod, és bedugod a másik gépbe.
1.A legegyszerűbb ha egy Nas-t (hálózati adattárolót) használnál. Itt nem kell egyik gépnek sem állandóan bekapcsolva lenni-e. Energiatakarékos, kis helyet foglal, ha két rekeszeset veszel később tudod bővíteni, akár média lejátszó tárhelyéül is szolgálhat...stb.
2.Olyan routert veszel amin van USB csatlakozó és arra csatlakoztatsz külső hdd-t. Hátránya, hogy az ilyen routerek nem olcsók, és legtöbbször a rajta futó szoftver nem valami felhasználóbarát. Telepíthetsz rá fejlettebb szoftvert ami jobban használható.
Open-wrt
DD-wrt
"Nem feltétlen kell rá fejlettebb szoftvert telepíteni, elég sokat szívtam ezekkel a WRT-s csodákkal, aki szimplán használni akarja annak bőven elég lehet a gyári. :)"
Ez így igaz.
Csakhogy vannak olyan routerek, amin hiába van USB, mert a gyári szoftverrel nem tudod használni. Így nem értem miért tették rá, de sajnos ez van. Ha meg már rajta van és valaki használni szeretné akkor talán ez a két szoftver a legelterjedtebb, legismertebb, így szerintem ezzel érdemes foglalkozni. Hiba esetén nagyobb az esély, hogy megoldást lehet találni fórumokon, leírásokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!