Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Win7 32-bit okozhat e idöszako...

Win7 32-bit okozhat e idöszakos fps-zuhanást?

Figyelt kérdés
A configom:3.6ghz 4 magos proci, 1gb Ati radeon video, 4gb ram. És a probléma köv hogy ha játszoka akkor a grafika idöszakosan mintha nem kapna elég áramot belassul beszaggat! Mintha leesne az FPS 0ra. Csinálja ezt olyan fél percig utána ujra normálisan fut a program! Mi lehet a hiba oka?
2012. jún. 12. 08:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A gép configurácioja meg alig 2 hónaposaza most raktam össze szóval ha csak nem porosodot évekig valami raktárban akkor nem hiszem hogy a kondikkal probléma lehet!
2012. jún. 12. 18:08
 12/16 karesz01 ***** válasza:

AMD Radeon™ HD 6770 Graphics

AMD Radeon™ HD 6770 Graphics - overview :

[link]

AMD Radeon™ HD 6770 Graphics - System Requirements :

[link]

Angolul:

PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard

450 Watt or greater power supply with one 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended

(600 Watt and two 6-pin connectors for AMD CrossFireX™ technology in dual mode).

Certified power supplies are recommended.

Refer to [link] for a list of Certified products

Minimum 1GB of system memory

Installation software requires CD-ROM drive, a keyboard, a mouse, and a display

DVD playback requires DVD drive and a DVD

Blu-ray™ playback requires Blu-ray drive and a Blu-ray disc

For an AMD CrossFireX™ system, a second AMD Radeon™ HD 6770 or HD 6750 graphics card,

an AMD CrossFireX™ Ready motherboard and one AMD CrossFireX™ Bridge Interconnect cable is required

Use of 3 or more displays with AMD Eyefinity technology requires a DisplayPort-capable panel or an AMD Eyefinity validated dongle.

See [link] for a list of validated DisplayPort dongles.

Magyarul :

PCI Express ®-alapú PC szükséges egy sávos grafikus X16 foglalat az alaplapon

450 W-os vagy nagyobb tápegységet egy 75W 6-tűs PCI Express ® hálózati csatlakozók ajánlott

(600 Watt és két 6-tűs csatlakozó AMD CrossFireX ™ technológia a kettős mód).

Certified tápegységek használata ajánlott.

Lásd [link] egy listát Tanúsított termékek

Minimum 1 GB rendszermemória

Telepítés szoftverhez CD-ROM meghajtó, billentyűzet, egér, és egy kijelző

DVD-lemezek lejátszásához DVD meghajtó és DVD

Blu-ray ™ lejátszásához Blu-ray meghajtóval és Blu-ray lemez

Egy AMD CrossFireX ™ rendszer, a második AMD Radeon ™ HD 6770 vagy HD 6750 grafikus kártya,

AMD CrossFireX ™-kompatibilis alaplap és egy AMD CrossFireX ™ híd Összekötő kábel szükséges

Használja a 3 vagy több kijelzők AMD Eyefinity technológiát igényel DisplayPort panelt képes vagy AMD Eyefinity validált dongle.

Lásd [link] egy listát a jóváhagyott DisplayPort dongles.

FELHÍVNÁM A FIGYELMET AZ ALÁBBI SORRA:

450 W-os vagy nagyobb tápegységet egy 75W 6-tűs PCI Express ® hálózati csatlakozók ajánlott

(600 Watt és két 6-tűs csatlakozó AMD CrossFireX ™ technológia a kettős mód).

---

Ha a videokártyádat nem nézzük tökéletesen jó lenne hozzá a 450W-os táp .

Ha viszont belevesszük a gépedbe a videokártyádat , akkor nem elég ahhoz hogy 100%-osan ki tud használni .

( ha eléri a maximumot akkor laggolás lesz mert nem tud többet a 450W-os tápod )

Azaz hardver oldalról buktad a konfigod a tápod miatt .

Hardver oldalról a tápod a leggyengébb láncszem a konfigodban .

Az új tápod legyen minimum 750W - os .

---

"És a probléma köv hogy ha játszoka akkor a grafika idöszakosan mintha nem kapna elég áramot belassul beszaggat!"

Egyébként te magad választ is adtál a kérdésedre .

---

"Bocsánat ha pontatlan voltam"

A pontosság fontos hiszen csak így tudjuk kideríteni mi lehet a gond .

Én nem haragszom rád .

2012. jún. 12. 20:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ egyébként is szándékoztam még fejleszteni a gépemet de most már tudom hogy még mi szükséges viszont kiváncsi volnék hogy mennyibe kerül manapság egy 750w táp és mennyire dobja meg aháztartási áramfogyasztást?
2012. jún. 12. 20:15
 14/16 A kérdező kommentje:
Viszont kiváncsi volnék hogya melegedés a teljesitményt mennyire befolyásolhatja? Mert napközbe mikor melegebb vana szobába is akkor gyakorib a "lagg" probléma de viszont amint lemegy a szobába a hömérséklet megszünik.
2012. jún. 12. 20:18
 15/16 karesz01 ***** válasza:

"kíváncsi volnék hogy mennyibe kerül manapság egy 750w táp"

30.000 - 40.000 Ft

"mennyire dobja meg a háztartási áramfogyasztást?"

Nem tudom

"Viszont kíváncsi volnék hogy a melegedés a teljesítményt mennyire befolyásolhatja?"

Amennyire laggol vagy kiakad a játék .

Minnél melegebb annál rosszabb a helyzet , még az élet tartalma is csökken az adott eszköznek .

Minnél gyakoribb a hő tágulás annál hamarabb romlik el .

A legfontosabb tényező a hőmérséklet ingadozás által okozott károk csökkentése .

( ventilátorok és/vagy réz-magos hűtő bordák beszerelésével )

"Mert napközbe mikor melegebb van a szobába is akkor gyakoribb a "lagg" probléma ,

de viszont amint lemegy a szobába a hőmérséklet megszűnik."

Mivel jelenleg nincs elég teljesítménye a tápodnak hogy eleget tegyen a kötelességének .

( nem tud rendesen hűteni )

---

Esetleg a procira lehet légterelő csövet rakni , hogy a házon kívüli hideg levegőt fújjon a procira .

A hídra is lehet kapni hűtőt "chipset hűtő" néven keresd a boltokban .

( aktív azaz ventilátoros , passzív csak hűtő bordás )

Még van lehetőséged a házad jóvoltából további ventilátorok beszerelésére .

2012. jún. 12. 21:25
 16/16 A kérdező kommentje:
Ok köszönöma tippeket!
2012. jún. 12. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!