Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gépem nem tudtam bekapcsolni...

Fcbpetya kérdése:

A gépem nem tudtam bekapcsolni, azthittem táp, denem! Alapl. cseréltem ment minden 1hétig és most megint! Hol betudom kapcsolni, hol nem! Másik alapl. és cpu van azóta pedig! A procihütő látom beindul, épen, h megpöccen. Mi van vele? Semmi sip nincs!

Figyelt kérdés

2012. jún. 11. 05:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Most akkor a tápot kicserélted vagy nem?

Az miért biztos, hogy nem hibás?

2012. jún. 11. 06:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Tehát a hiba okát nem szüntetted meg . Első számú gyanúsított marad a táp ! És most magam ellen beszélek , mert én vagyok az egyik tápvédő .
2012. jún. 11. 06:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy valami zárlatos, ami időszakos is lehet. Húzz le mindent, húzd ki az összes molex/sata csatlakozót is, csak a táp 20/24-es és 4/4+4-es csatlakozói maradjanak az alaplapon, illetve a monitor a videokártyában, na és persze legalább 1db memória meg a power on gomb(!), tehát alaplapról az előlapi USB-ket, hátlapi USB paneleket, front panel audiót, HDD és Power ledet, házhűtő ventillátorokat is szedd le (procihűtőt ne).

Ha így sem, akkor nézd meg a konnektort(!) és a tápkebelt is.

Ha elindul a lehúzásra, akkor következő alkalommal egyesével húzd le az alkatrészeket (HDD, optikai, floppy stb), persze mindig áramtalanítva. Ha valamelyiknél elindul, legközelebb legyen az az első, amit lehúzol. Ha ezután egyből elindul, akkor jó eséllyel az az alkatrész a hibás, próbáld meg egy ideig anélkül, ha mindig elindul, akkor méginkább az lesz a ludas.

2012. jún. 11. 07:11
 4/6 coopper ***** válasza:

Üdv.

Nekem volt egy olyan tápom, aminek ha kikapcsolás után nem szüntettem meg a 220 V-os hálózati ellátását akkor kb 15-perc múlva már nem lehetett ujra bekapcsolni. Viszont ha kihúztam a konektorból a tápkábelt akkor simán be lehetett inditani miután ujracsatlakoztattam a tápkábelt. (Nem tudom mi volt a baja, egyszerűen ha "feltöltődött" olyankor nem akart beindulni).

Próbáld ki, hátha nállad is ilyen gond van.

Üdv.

2012. jún. 11. 08:00
 5/6 A kérdező kommentje:

ugyan a régi tápom van,de kipróbáltam HKC 550 w táppal is,és azzal is ugyan ez van...!:S

egyszerűen nemtudom követni a gépet mit akar..:S nem csinálok vele semmit,csak kiveszem a ramot és be és megy,de mikor ezzel sem akkor elemet veszem ki,lehúzom a tápos cuccokat és megy... mikor mire "gerjed". ma eddig mindig bekapcsolt...

2012. jún. 11. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
bekapcsológomb hiba. ernnyi. most szereltem egy gépet, annak is az a baja volt. az életbe nem jöttem volna rá
2012. jún. 19. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!