A windows 7 32 bites verzió tudja kezelni és felismeri a 4GB memóriát?
A kérdés fent adott:)Annyiban egészíteném ki, hogy a processzor támogatja a 64 bites verziót is. Akkor érdemesebb lenne 64 bites win7-et feltennem rá? Gyorsabb lenne 64 bitessel, jobban mennének esetleg rajta a programok, játékok?
A kérdést azért tettem fel, mert ha belépek a vezérlőpult-rendszer alkalmazásba, akkor ott azt írja, hogy Telepített memória(RAM):4GB (2,99GB használható)! Akkor ezek szerint a 32 bites rendszer miatt nem tudja használni mind a 4GB memóriát? A válaszokat előre is köszi:)
Jól írtad. Érdemes feltenni, a 64-est, de én nem érzékeltem változást...gondolom gépfüggő is a dolog.
A 32-es cakk-pakk 4GB címez...
Mint írtátok a 32bit csak 3.5Gb memóriát tud kezelni.
Azonban ha a videó kártya 1Gb-ot használ akkor csak 2.5Gb-nak szabadna maradnia.
Én inkább azt mondanám, hogy 4Gb memóriád van a gépben, ebből 3.5-öt lát a 32bites Windows, és van egy videó kártyád 512Mb Rammal, így már összejön a 2.99Gb szabad memória.
Ha nincs égető szükséged a 64 bitre akkor ne telepítsd újra a géped. Várd meg amíg annyira megadja magát, hogy csak ez segíthet és akkor már 64 biteset telepíts.
Én most 64 bites Win7-et használok, 4Gb Rammal, van összehasonlítási alapom. Nincs akkora különbség gyorsaságban hogy megérné csak ezért újratelepíteni. Ráadásul a 4Gb-ot még soha nem használta ki a Win7, pedig időnként dolgozik rendesen. Még a 3Gb-ot sem sikerült elérnem, pedig próbálkoztam már vele szándékosan, hogy mik azok az együtt dolgozó programok amik ezt meg tudnák tölteni.
Előzőhöz hozzáadva, nagyrész azért nem használja fel mind a 4GB elérhető memóriát, mert úgy volt tervezve. Nem is lenne előnyös, ha 70-80% használtság fölé esik a RAM, akkor már általában problémák lépnek fel.
Ott van még a SWAP is, általában optimalizálja magát a rendszer még akkor is ha nincs elegendő memória. Ha meg 3GB-nál több memóriát használsz akkor nagy valószínűséggel már pazarolsz, vagy direkt arra mész. Video renderelés, tömörítés, Photoshop 5000x5000 felbontással és több száz layerrel, web böngésző ezer tab-el, stb. Anélkül nem is szabadna fölé esnie.
Nekem 2*2GB os Kingmax ramom van Dual-ba és nekem is csak 3,37GB amit ténylegesen felhasználhatok de ez tényleg a 32 bites WIN7 memória méret korlátja miatt van a VGA-m nem integrált és nem is rendelkezik a lapom integrált videó chippel. De azért hogy a gép kijelezze hogy ténylegesen 4,096 GB áll a rendelkezésem re azért nem rakok fel 64 bitest mert nincs kedvem szarakodni a dupla Program Files mappákkal meg a progikkal vacakolni hogy megy-e 64-en, azért is feleslegesnek tartom mert olyan 30-35% os ram használattal beéri a gépem.
A 2.99 neked szerintem az integrált VGA miatt van hibás memória modult meg a win7 azonnal kiszúja. Azt nem lehet nem észre venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!