Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől lassul be ennyire a...

Mitől lassul be ennyire a gépem? [többi lent]

Figyelt kérdés

Tudom sok ilyen azért olvassátok el :)

Mostanában iszonyatosan belassul a gépem, pedig takarítok rajta rendesen: CCleaner, JetClean, és persze töredezettségmentesítés is megy 2-3 hetente. Amikor bekapcsolom a gépem még rendesen, szép gyorsan megy de nagyjából 5-10 perccel a bekapcsolás után olyan lassú lesz, hogy 2-3 percet is várok, hogy megnyisson egy mappát és ezek után még le is fagy. És amikor normálisan megy de 4-5 percig nem nyomkodom akkor is belassul és minden lefagy. De ugyanez a helyzet amikor lezárolom a gépet meg amikor alvóba rakom. Tegnap lemértem, 10 percig volt alvóban és 7 perc volt amíg egyáltalán felállt de akkor is amikor végre betöltött akkor bármire kattinthatsz, úgyis lefagy.

Vírus nincs a gépen (Kaspersky Internet Security 2012-vel ellenőrizve)

Nagyon elegem van már belőle... Szerintetek mi a baja??

Gépem:

Intel Pentium Dualcore E6500 2.93GHz--->3.6GHz-re OC-olva (természetesen rendes hűtés van rajta szóval nem a hőmérséklet miatt lassul be, 100%-on se megy 45c fölé)

Alaplap: Gigabyte P41-ES3G

RAM: 2GB 800MHz

Vid.kártya: Nvidia Geforce 9800GTX+

Oprendszer: Windows 7 Ultimate 64bit (tudom nem igazán passzol ehhez a konfighoz de az elejétől az volt a gépemen és akkor még gyors volt vele)

2012. jún. 5. 22:27
1 2
 11/20 zsomkovacs ***** válasza:
Akkor még egy memóriateszt, és ha az sem talál semmit, akkor leginkább újratelepítés.
2012. jún. 6. 06:28
 12/20 A kérdező kommentje:
Intel Burn Test-el ellenőrizve a memória, de az már régebben amikor OC-zve lett akkor is leellenőriztem. Semmi baja sincs a memóriának. :/
2012. jún. 6. 07:05
 13/20 anonim ***** válasza:

Durva

hátha semi nem segit lehet szerviz kelene...

nem?

2012. jún. 6. 08:12
 14/20 anonim ***** válasza:
Telepítsd a újra a géped teljesen.Mindent formázz le,a fontos adatokat mentsd el másik merevlemezre ha van.Ha ez sem segít akkor valamelyik hardvered hibás,ki tudja lehet alaplapot kell cserélned
2012. jún. 6. 12:45
 15/20 A kérdező kommentje:
Hát meglehet, hogy hardver hiba van,hisz már nem mai gép (5 éves). még az újrarakást megpróbálom. De egyébként az is fura, hogy vannak napjai amikor gyors és még az sem zavarja ha alvóba rakom, másnap meg máris olyan lassú, hogy a fejemet verem a falba...
2012. jún. 7. 09:54
 16/20 anonim ***** válasza:

Hát ez tényleg fura :)

De hát mit tehetünk,ilyen az informatika

Én tegnap helyre pofoztam a gépemet,leformáztam mindent,újra telepítettem az operációs rendszert,drivereket,frissítéseket stb és most szépen megy minden,javaslom tedd te is azt.(Pár órás munka de megéri) Ha ezután sincs változás akkor tuti hogy hardver hiba.Csinálhatsz hardver tesztet is előtte,mármint kicserélsz bizonyos hardvereket és úgy megnézed hogy milyen a géped(Egyik haverodtól kölcsönkérsz tegyük fel egy RAM-ot,Videókártyát stb pár napra) Vagy még megnézheted a Scandisk-et is.Tényleg rengeteg variáció lehetséges,egy szakember ott helyben biztos megtudná mondani hogy mi a baj

2012. jún. 7. 12:58
 17/20 anonim ***** válasza:
De várjál már most nézem hogy 2 GB RAM-od van a Win 7-es 64bit verziójához.Ahhoz inkább 4GB vagy annál nagyobb RAM passzol.Az egy dolog hogy az elején gyors volt,persze hogy az volt amikor szinte szűz volt a géped.De utánna gondolom telepítettél rá ezt meg azt és azért az le tudja lassítani a rendszert eléggé ha nincs külön rendszerpartíciód.Ha nincs akkor ajánlott csinálni egyet és oda csakis a legfontosabb dolgokat telepíteni(pl driverek,böngészők és egyéb fontos programok mint pl flash player,Java stb) De mondom az a 2 GB RAM az nagyon kevés ahhoz,64 bit-es Win 7-et megse éri használni 2 GB RAM-al
2012. jún. 7. 15:26
 18/20 anonim ***** válasza:

Na és ugye a 800 MHZ az se egy nagy gyorsaság.Ajánlott még lapozó fájlt csinálni,még jó hogy eszembe jutott mert azt elfelejtettem megcsinálni amikor helyre raktam a gépem

Bocs a spammért

2012. jún. 7. 15:29
 19/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló :)

azt elfelejtettem leírni a kérdésben, hogy van lapozófájl (4GB szerintem annál több nem igazán érdemes) és sajnos ugyan két partícióm van az egyik a filmek, zenék,sorik, stb., a másikon meg a win7 de sajna a programok is oda lettek telepítve. :S

na mindegy remélhetőleg a nyár folyamán tudok menni diákmunkára és akkor már egy i5-ös gépem lenne 8GB RAM-mal, már mindent ki is néztem :)

2012. jún. 7. 23:49
 20/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2012. jún. 7. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!