Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC reset távolról? Ha lefagyna...

PC reset távolról? Ha lefagyna, valami trükk?

Figyelt kérdés

Az a problémám hogy néha az svchost.exe 100% leterheli a procit, nem vírus mivel 7 fajta vírusírtót pakoltam a szerverre és semmi gond. Hijack programmal meg mindennel próbáltam de nem tudtam rájönni hogy mi az.

Na nagy kérdés a szakiknak az volna hogy hogy lehet resetelni egy gépet távúton? Mert neten keresztül nem lehet ha teljesen lefagy.

Már kipróbáltam olyasmit is hogy egy olcsó mobiltelefont szétszedtem és kidobtam a "vibrátort" belőle, helyére beköttem a PC reset kábelét, de azt hittem hogy majd ha felhívom hogy az áram miatt összeérinti, de az csak áramot ad a gépbe vissza. pedig egyszerű megoldásnak tűnt, rezgés helyett a PC-t újraindítaná.

AutoKiller progi, kinyírta az összes futó svchost.exe-ét és ettől a gép teljesen bebolondult, egy asztali ikont nem lehetett kinyitni egérrel mivel rendszerfájl is.

Valakinek valami egyéb ötlete hogy lehetne távúton ezt a szerót bajban újraindítani? MacGyver megoldások is jöhetnek csak működjön :)

2012. jún. 5. 10:51
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja még annyi hogy Ad-Aware, Eset Esentials, Bitdefender, Symantec stb. ezeket már kidobtam mivel tiszta a gép.
2012. jún. 5. 10:52
 2/3 anonim ***** válasza:

A reset úgy működik, hogy simán összezárja a két kábelt. Egy egyszerű relé megoldja neked, ha a telefonon keresztül akarsz ügyködni. Mérd le, mekkora feszültséget ad, és műszaki boltban vegyél ahhoz méretezett relét.

Az svchost problémáról annyit, hogy az szolgáltatásokat futtat, bár ezzel valószínűleg nem mondok újat. Tehát valamelyik szolgáltatás viselkedik rosszul. Első számú gyanúsított ilyenkor az offline files, második az audio endpoint bulider. Szóba jöhet még a search indexer is. Lehet persze 3rd party szolgáltatás is, akár éppen a vírusirtó által telepített.

Amikor éppen ki van akadva a gép, nyisd meg a feladatkezelőt, és a 100%-os svchosra jobbklikkelj. Válaszd a menüből, hogy go to services, és akkor átvált a szolgáltatások fülre, és kiemeli azt a párat, amit az a processz futtat. Azoknak próbálj a körmére nézni.

2012. jún. 5. 11:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld kéz! :)
2012. jún. 5. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!