Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit gondoltok a következő...

Mit gondoltok a következő konfigurációról?

Figyelt kérdés

Gépösszerakás előtt állok, ezeket tervezem beletenni. Milyen kivetnivalót találtok benne? Köszönöm előre is a segítséget.

ASUS P5SD2-VM

INTEL Core2 Duo E7400 2.80GHz 775 BOX

KINGSTON 1024Mb DDR2 800Mhz (1db)

ASUS EAH4550/DI/512MD3 PCIE

WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2 (1db)

DEER PC319V2 400W

2009. júl. 1. 22:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben a memória max. csak 667 MHz-en fog menni...

És legalább 2 kellene belőle, 1 gigával nem lesz túl gyors, ha Windowst teszel rá.

2009. júl. 1. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Én is a RAM-ra gondoltam, hogy lehetne kicsit nagyobb órajelű is, meg persze 2 giga elfér ott szerintem, nem árt ha van, előbb vagy utóbb de úgyis szükséged lesz rá, meg inkább legyen ott. Meg mire akarod használni ezt a gépet? Mondjuk ez is lényeges szempont.

Én ezt átlag otthoninak gondolom office 2007-el és szigorúan max xp-vel.

2009. júl. 2. 00:32
 3/8 ceri ***** válasza:
76%
Attól függ mire akarod használni. Játékra a VGA kevés. Igaz, hogy olcsó, de szerintem erre áldozhatnál dupla pénzt is. (ATI 4770), a RAM-ról már írtak a többiek.
2009. júl. 2. 06:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Szigorúan max xp-vel? Vistával, egy x1600-as videokarival, 2.4Ghz-es celeronnal és 512+256 rammal simán ment min. grafikán a CoD: World at War

Akkor a fent leírt konfig? :D Volt neked valaha gyengébb géped? Hidd el, azon is nagyon jól elfut minden, max. a grafikát kell kicsit lentebb venni.

2009. júl. 2. 14:10
 5/8 ceri ***** válasza:

Igen volt gyengébb gépem. Ha gépet fejlesztesz jó ha kicsit előre tervezel, hogy ne kelljen fél év múlva szentségelned, vagy újra költeni. A RAM olcsó, 6-700 MB-ot alapból megeszik a XP, Vistára, Win7-re még inkább kevés. A VGA és a proci teljesítménye jó, ha azonos kategóriában van.

Mindezen túl, ez az alaplap max 667 MHz-en kezeli a RAM-ot, azt sem dualban. Tehát szerintem a CPU-hoz jobb lapot és VGA-t választanék.

Ha adott a pénzed, akkor lehet, hogy hasonló teljesítmény AMD-vel kevesebből kijön. Legtöbb játékhoz a VGA fontosabb, mint a CPU. Videó konvertáláshoz persze fordítva van.

2009. júl. 3. 08:00
 6/8 anonim ***** válasza:
de szerettem az x1600-ast.. kár hogy beleb@szott a villám és tönkretette a tápot, a lapot és ezt a karit. <3 :'(
2009. júl. 20. 12:37
 7/8 A kérdező kommentje:
6-700MB-ot megeszik az XP? Lol. Max. 170-250 kell neki, de egy 64MB-os ramról is elfut (lsd. min. gépigény).
2009. aug. 19. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Jézusom te hol élsz? WinXP 64 MB ramon?! Megsúgom már az 1.0 prof.-hoz is 128 mb ram volt a minimum. A 64 mb ram mellett a következő szöveg állt: " 64 MB minimum supported; may limit performance and some features "

De igazából a WinXp SP3 megeszik önmagában 200 Mb körüli ramot. Aztán játszál a 800Mb-on ami megmaradt...

Meg kikukázol valahonnan egy ősrégi Asus (lol) alaplapot ami 667 MHZ-ig támogatja a DDR2 ramokat, aztán veszel bele 800MHZ-es DDR2 ramot. Zseniális. Legalább melegedni nem fog az tuti.

A VGA sem éppen egy díjnyertes választás.

Jobban járnál, ha megmondanád mennyi pénzed van rá és mit akarsz vele csinálni (gondolom játszani..) Mert én ebből a teljes összerakásból a procit és a vinyót tartanám meg kb.

2009. szept. 14. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!