Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » VGA/egyéb analóg kábel, hogy...

VGA/egyéb analóg kábel, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy VGA kábel 2048x1536-os felbontást is elbír, akkor miért van az, hogy mindig mondják, hogy HD felbontáshoz kell HDMI kábel meg minden?

Oké, hogy az digitális, de akkor VGA is lehet ugyanolyan minőségű?

2012. jún. 3. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
HDMI annyiba jobb jelen esetben hogy hangot is továbbít.Én azért ajánlom a hdmi-t mert a vga kábelnél gyakori, hogy a tűk elhajlanak vagy esetleg kitörnek.
2012. jún. 3. 20:50
 2/5 anonim ***** válasza:
A VGA kábellel az a baj, hogy mivel analóg jelet továbbít, zajt vehet fel. Ha nincs elég jól árnyékolva, vagy nagyon "zajos" környezetben van, akkor torzul a kép, romlik a minőség. Ez például abban nyilvánulhat meg, hogy csíkos a kép, "esik rajta az eső", szellemképes, meg effélék.
2012. jún. 3. 21:09
 3/5 Jenci ***** válasza:
Nem lehet a VGA egyenlő minőségű a HDMI-vel.Azért sem,mert a két szabvány eltérő színkezelést tesz lehetővé--többek között.A HDMI szabvány sokkal több színt képes kezelni,ezért szebb a színhűség a képeken.E mellett,ahogy írták is a hangot is átviszi,így nem kell külön gondoskodni róla.
2012. jún. 3. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:

"HDMI annyiba jobb jelen esetben hogy hangot is továbbít"

Ez DVI-hez viszonyítva lenne igaz.

2012. jún. 3. 21:34
 5/5 A kérdező kommentje:

HDMI kábel van nekem is, nem ezért kérdeztem, csak kíváncsiságból.

Kösz a válaszokat

2012. jún. 3. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!