Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 4g hővezető pasztával hány...

4g hővezető pasztával hány processzor lehet felpasztázni?

Figyelt kérdés

#zsír #processzor #paszta #hővezető #hővezető paszta #Thermal #tharmal greese #thermal compound #hőközlő #Arctic MX-4
2012. jún. 3. 13:45
 1/7 flr. ***** válasza:
attól függ mennyit tolsz rá..ha normális adagot akkor 6-8db
2012. jún. 3. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Függ attól is, milyen paszta, átlagban egy borsószemnyi kell rá.
2012. jún. 3. 14:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Arctic MX-4 pasztára gondoltam. Amúgy köszi a válaszokat.
2012. jún. 3. 14:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Ami meg a mennyiséget illeti én úgy tudom kb egy rizsszemnyi, vagy annál csak egy picit nagyobb mennyiség kell, mert a vastagon alkalmazott hőpaszta már szigetelőként működik. A paszta célja, hogy kitöltdse a két hőátadő felület (tehát a proci sapkája, és a hőtőborda alja) közti mikroréseket.

Itt van egy jó kis teszt, hogy melyik pasztázási mennyiség, és módszer mennyire hatásos: látszik, hogy a kis mennyiségek teljesítenek jól, a sok paszta rontja a hőátvitelt.

yyy.hardwaresecrets.com/article/What-is-the-Best-Way-to-Apply-Thermal-Grease-Part-1/1303/11

(az yyy-t cseréljéket 3 dupla vére. Remélem így nem vágja meg a rendszer a linket.)

2012. jún. 3. 14:35
 5/7 A kérdező kommentje:

No most vettem egy procihűtőt, ahhoz 0,5 gramm pasztát adtak, tehát elvileg ez az ideális mennyiség egy procira. (bár nekem kicsit kevésnek tűnt eleinte, de működés közben már nem tűnik annak, mer nem melegszik a CPU).

Szóval 0,5g = 1 proci, 4g = 8 proci, de legalább 6.

2012. jún. 11. 18:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Tévedtem. Mint kiderült, a 0,5 gramm nem hogy kevés volt, de túl sok is. Minden felé kifolyt oldalra, a felét le kellett törölnöm utólag. Ennek fényében most azt mondanám, hogy 4g paszta legalább 10 procira elég.
2012. jún. 17. 16:42
 7/7 anonim ***** válasza:
A borsószem a sok, aki ennyit rak rá az egy idióta... De gondolom mert egy cikkben olvasta ő és/vagy a haverja akitől hallotta... Egyenletesen vékonyat szét terítve! Ezt diktálja a gyakorlat és a logika is.
jan. 25. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!