4g hővezető pasztával hány processzor lehet felpasztázni?
Ami meg a mennyiséget illeti én úgy tudom kb egy rizsszemnyi, vagy annál csak egy picit nagyobb mennyiség kell, mert a vastagon alkalmazott hőpaszta már szigetelőként működik. A paszta célja, hogy kitöltdse a két hőátadő felület (tehát a proci sapkája, és a hőtőborda alja) közti mikroréseket.
Itt van egy jó kis teszt, hogy melyik pasztázási mennyiség, és módszer mennyire hatásos: látszik, hogy a kis mennyiségek teljesítenek jól, a sok paszta rontja a hőátvitelt.
yyy.hardwaresecrets.com/article/What-is-the-Best-Way-to-Apply-Thermal-Grease-Part-1/1303/11
(az yyy-t cseréljéket 3 dupla vére. Remélem így nem vágja meg a rendszer a linket.)
No most vettem egy procihűtőt, ahhoz 0,5 gramm pasztát adtak, tehát elvileg ez az ideális mennyiség egy procira. (bár nekem kicsit kevésnek tűnt eleinte, de működés közben már nem tűnik annak, mer nem melegszik a CPU).
Szóval 0,5g = 1 proci, 4g = 8 proci, de legalább 6.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!