Inteles vagy AMD-s konfig legyen?
melyik a jobb játékra? filmet is néznék rajta , neteznék stb de leginkább játék a cél. szóval az első:ASROCK 970DE3/U3S3
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
FSP Hexa 400W
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002
NEC AD-7280S Fekete OEM
VTX3D VX7850 2GBD5-2DH PCIE
ASUS VH228D
A4TECH X-710BK
LOGITECH Media Keyboard K200
GIGABYTE GZ-X4 fekete-piros -- ez megfelelő ház? mert én választottam, és nem tudom, hogy a hely stb megfelel-e .
Összesen: 200.000 Ft körül.
másik:
ASUS VH228D
A4TECH X-710BK
A4TECH KR85 USB Fekete
INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX
ASROCK H61M/U3S3
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
FSP Hexa 500W
HÁZ UGYANAZ, MINT ELŐBBI KONFIGBAN, NEM TUDOM, MEGFELELŐ-e
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002
ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 PCIE
NEC AD-7280S Fekete OEM
Összesen: 200.000 Ft körül.
"Tök mindegy hogy játékok alatt AMD vagy Intel CPU számol,nem fogja érezni a különbséget" - Aham, persze hogy nem fogja megérezni, egészen addig, amíg el nem indít egy GameBryo engine-es (Oblvion, Skyrim), Frostbite2-es (BFBC2.BF3) játékot, vagy szinte bármit, ami komolyan használja a CPU-t. Az X4 965 és az i5 2300 nincs is egy kategóriában teljesítmény szempontjából, de ha nekem nem hiszel: [link]
Egyébként nem Intel fanboy-kodás az, ha az ember tényeket közöl. Az Intel jelenleg gyorsabb, érzehetően gyorsabb, csak meg kell fizetni. (BTW jelenleg ezt az üzenetet egy AMD PIIX4 955BE-s rendszerről írom, minden nap használom, tudom, hogy mennyire gyenge az egész PhenomII termékvonal.)
Látom a VGA limit fogalma manapság nem divat...
HD 7850-et full HD-re vesz az épeszű ember vagy fölé. Ott már a játékokkal VGA limit lesz, ergo egy i5 2300 2-3 2 fps-el hoz többet a maxhoz. Szóval ilyen szempontból nem fog kijönni a különbség.
"Az X4 965 és az i5 2300 nincs is egy kategóriában teljesítmény szempontjából"
Khm...ár szempontjából sincs egy kategóriába.
" tudom, hogy mennyire gyenge az egész PhenomII termékvonal"
Ez viszonyítás alapja, hogy mihez gyenge. Egy sandy/ivy i7-hez kár is hasonlítani, mert semmiben se egy kategória, de játékra a fent említett Phenom II X4 965 elég is lesz.
Ez a kijelentés azzal egyenrangú, hogy az intel időtállóbb.
Ezt az APU-k elterjedésének küszöbén kissé merész kijelentésnek érzem, meg amúgy is.
Más a helyzet. HA minden úgy megy az APU-kal mint ahogy el van tervezve, akkor a klasszikus CPU megoldásoknak vége. A gyártók is ráálltak erre, a Vishera lesz az utolsó GPU nélkül érkező CPU.
Amúgy meg szép az amit írsz, de miből gondolod, hogy egy hasonló tudású AMD-vel nem ugyan ott lettél volna 7 év után?
Amúgy én nem szavaztalak le, nincs miért, ez az egyéni véleményed és kész.
Sokan (én is) elkövetik/elkövették azt a hibát, hogy valamelyik része a gépnek nincs azonos erősségben a többi alkatrésszel, főleg költségkímélésből/pénzhiányból adódóan. Gyenge proci, erős VGA, vagy fordítva sosem jó megoldás.
A kérdezőnek konkrétan a következőket javaslom: Vedd meg az Inteles konfigot, de 7850-es VGA-val (ha kell, gyűjts még rá, nincs hatalmas árbeli eltérés a két vga között), aztán a későbbiekben egy SSD vásárlását is tervezd be, és akkor lesz egy jó gamer konfigod.
OFF: a VGA és CPU limit igencsak beállítás és alkalmazásfüggő: Személyes tapasztalat a 955BE-vel kapcsolatban, hogy vidáman elkattog mindenhol, de már egy VLC a háttérben úgy megterheli őkelmét, hogy a BF3 erőteljes laggolásba fullad. :)
A jövő egyébként egyértelműen az APU-ban van, de jelenleg az Ivy-k grafikai teljesítménye játékos szempontból teljesen felejtős.
"a VGA és CPU limit igencsak beállítás és alkalmazásfüggő"
Ezt senki nem vonja kétségbe, de egy HD 7850-et az ember full HD-re vesz(vagy felé, aki meg nem az szinte megérdemli a CPU limitet) és nem minden fog játszani. Sajna a ami optimalizálatlan konzol port szutykok mellett ott simán VGA limit lesz. Az meg megint más kérdés, hogy mi megy a háttérbe. Leginkább semmi se menjen.
Amit meg írtál az a jelenséget még az én i5 2500K-m is tudja produkálni.
"az Ivy-k grafikai teljesítménye játékos szempontból teljesen felejtős."
Az ivy GPU frontos egy vicc. A HD 4000-es már multimédiára oké, de ebből a szempontból az AMD mindenképp előrébb van.
A brazos is a saját szegmensében egyeduralkodó. A Llano más tészta, első eresztés volt, valószínűleg a Trinity lesz a nagy durranás. GPU fronton meg ha csak egy A8-as viszonyítjuk kitűnik, hogy ebben az intel jelenleg alázva lesz. Amúgy én magam kissé előre szaladtam bevallom, de mivel mindenen nagy gyártó APU-kat fog gyártani, és ezentúl aki intel alá programoz az AMD alá is fog...
A következő gen megint érdekes lehet, bár nem hiszem, hogy a haswell GPU frontos tud majd valamit mutatni az ellen amikor a kaveri képében a GCN APU-ba költözik.
Persze az tényleg jó ha egy i5 2300+ HD 7850 kombóval meg lehetne oldani, ez tagadhatatlan, de ez is plusz pénz.
Ja és igen, SSD-ben egyet értek, egy jó SSD(mint pl Samu 830, vagy Corsair Force GT) sokat dob egy rendszeren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!