Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vegyek inkább AMD processzort?

Vegyek inkább AMD processzort?

Figyelt kérdés

Új gépet szeretnék venni.

Eddig csak Intel procijaim voltak, így most is olyat gondoltam. Ki is néztem magamnak az i3 2100-át. De aztán olvasgattam a neten, és sok helyen ajánlották az AMD-ket is. Tényleg ennyire jók az AMD procik? Nézegettem árban is, konkrétan olcsóbban, mint az i3-2100, találtam 4 magos AMD-t. Hogy lehet ez? Megbízhatók az AMD CPU-k? Mert akkor lehet, inkább AMD-s konfigot kéne vennem, ha már ennyivel olcsóbbak...

Várok véleményeket/tapasztalatokat/érveket.

Előre is köszönöm!

2012. máj. 28. 12:36
1 2
 1/11 Fábján Ákos ***** válasza:
Az inteles procik egy kicsit erősebbek mint az amd-ek. meg mire szeretnéd használni? ha játékra akkor mind egy melyiket veszed. ha olcsóbban akarod ki hozni akkor inkább amd legyen.
2012. máj. 28. 12:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, játékra lenne. Csak néztem, hogy ugye az i3 3GHz-es és két magos, tehát max 6GHz, az AMD, amit kinéztem(FX-4100) pedig alaphangon is 3,6GHz és 4 magos, tehát 14,4GHz is lehet az órajele? :O Mert, akkor ez jelentősen jobbnak néz ki.
2012. máj. 28. 12:45
 3/11 anonim ***** válasza:

nem adjuk össze az órajeleket!

Az fx modulokból áll.FX 4100-ban 2modul van ami majdnem felér 4maggal,közel azonos a teljesítményük amelyik olcsóbb azt vedd.

2012. máj. 28. 12:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor közel sem olyan jók, mint az Intelek. Furcsálltam is, hogy 8 magos AMD-t már lehet kapni 42 ezerért. :D
2012. máj. 28. 12:50
 5/11 anonim ***** válasza:

Semmi ilyesmiről nincs szó, hogy az AMD rossz lenne.

Az órajeleket soha nem adjuk össze, külön magok külön órajelen. Te abba a hibába estél, hogy magszám és órajel alapján akartál két teljesen különböző architektúrájú CPU-t összehasonlítani. Na az nem megy.

Az viszont jobb lenne, ha leírnád mire kell konfig, és mennyiből, úgy segíthetünk teljes gépet összepakolni.

2012. máj. 28. 12:58
 6/11 A kérdező kommentje:

Értem és köszi a felvilágosítást. Kb 100-110 ezerből kéne a gép. Elsősorban filmezésre, netezésre, néha játékra (ha nem is full HD-ben, de azért a lehető legjobb beállításokkal menjenek rajta a játékok. (1680x1050-es monitorom van)

Hát kb ezekre kéne... akkor össze tudnál nekem rakni egy konfigot? Már teljesen elbizonytalanodtam, hogy akkor most Intel legyen vagy AMD.

Előre is köszi a segítséget!

2012. máj. 28. 13:01
 7/11 A kérdező kommentje:

Az lenne a legjobb, ha csinálnál egy Inteleset és egy AMD-set is.

Ha megoldható. :)

2012. máj. 28. 13:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link]

[link]

Amúgy szerintem ilyen összegnél lehetne a használt piac felé is kacsingatni.

2012. máj. 28. 13:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Mi van, ha azt mondom neked, hogy 150 ezrem van rá? De ez már tényleg a maximum... :)
2012. máj. 28. 13:21
 10/11 anonim ***** válasza:
2012. máj. 28. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!