Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelent "magot felnyitni"?

Mit jelent "magot felnyitni"?

Figyelt kérdés
Olvastam a fórumon, hogy valakinek van 3 magos procija és felnyitja a 4. magot. Ezt nem értem. Valaki elmagyarázná?
2012. máj. 28. 09:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%
+1 virtuális mag ezáltal erősebb a proci és jobban melegszik is.
2012. máj. 28. 09:25
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem. Ez minden procinál lehetséges?
2012. máj. 28. 09:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha 3 magos procit látsz, az azért az, mert 1 magot letiltanak, vagy azért, mert hibás vagy azért, mert 3 magos procit is el kell adni...

Nem minden esetben sikerül ezt a letiltott magot feloldani, mert ha tényleg hibás, akkor mindenféle gondot fog okozni (kékhalál...)

Csak néhány procinál van így, 3magosoknál és 2 magosoknál, de utána kell olvasni.

De ha 4 magos procit akarsz inkább gyűjts még rá, az sokkal biztosabb.

2012. máj. 28. 09:31
 4/11 anonim ***** válasza:
60%

Ez csak bizonyos típusú AMD processzoroknál működik. Az összes 3 magos ilyen, de van néhány 2 magos is ami így készült stb...

Az AMD a gyártáskor a nem teljesen hibás lapkáknál azt alkalmazta, hogy a nem működő magokat letiltotta, de attól független ha a többi mag hibátlan működött, el lehetett még adni mondjuk hibátlan 3 magosnak. Persze voltak azért is letiltások, hogy a piaci igényt kielégítsék, így magfeloldásnál van arra is lehetőség, hogy a zárolt magok hibásak, vagy épp működő képesek. A feloldáshoz bizonyos típusú lap is kell ami ezt a technológiát támogatja, általában a legtöbb SB710/750-es déli híddal szerelt lap képes erre.

Arról meg fogalmam sincs, hogy az első milyen virtuális magokról hadovált.

2012. máj. 28. 09:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Kösz szépen Hart. Egyébként akarok új CPU hűtőt. Mit ajánlasz? Maximum 3 ezrem van rá. Attól félek, hogy a gyári nem nagyon elég(intel core 2 duo E8200). Nem akarok overclockolni, csak már alapjáratban 80-80 fok a 2 mag. Ma lesz egy alapos tisztítás, de kéne egy új hűtő. Javíts ki, ha tévedek!
2012. máj. 28. 09:54
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
A gyárit tisztítsd ki, pasztázd újra, utána szerintem meg fog oldódni a gond. Amúgy én a helyedben egy 5-öst kicsikarnék h már hűtőt veszel, egy Cooler Master Hyper TX3-ra, vagy egy Arctic Freezer 7-re.
2012. máj. 28. 10:04
 7/11 A kérdező kommentje:
De akkor nem muszáj vennem hűtőt. Vagy megérné nekem az overclock?
2012. máj. 28. 10:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezt én honnan tudjam? Amúgy sok dologtól függ. Ha játékra használod a géped akkor VGA stb...

Amúgy én soha nem voltam az OC híve, csak ha muszáj, no meg mielőtt nagyba tuningolni kezdnél, nem árt részletesen utána olvasni se.

2012. máj. 28. 10:16
 9/11 A kérdező kommentje:
akkor nem overclockolok. Azt sem tudom, hogy hol kezdjem a tuningot.
2012. máj. 28. 10:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Prohardveren van külön tuning téma, ha nekiállnál ott sokat megtanulhatsz.

Hé Hart, megint jól le vagy pontozva.

2012. máj. 28. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!